Prva pobjeda virovitičkih košarkašica U-17

Nakon dva očekivana poraza na startu od Podravca iz Virja i Koprivnice, koji u ovom godištu spadaju u sam vrh hrvatske košarke, u goste u Viroviticu stigla je i ekipa DHP-a iz Gole. Od samog starta utakmica je krenula u jednom smjeru i nakon nekoliko minuta razlika je postala dvoznamenkasta u korist raspoloženih Virovitičanki. I kada se je očekivalo da će utakmica uploviti u mirnu luku počela je rasprodaja. Naime svaki ozbiljniji krivi pogleda gošći iz Drnja rezultirao bi izgubljenom loptom, a pod košem su gošće šetale i uzimale lopte gotovo kad su htjele te smo uskoro opet bili na početku odnosno u egalu.

kosarka 33Tada su uslijedile minute odmora iznenađenog trenera Roberta Fritza te je ulaskom Ive Nater prvo prestala skakačka dominacija gošći, a loptu u posjed sve više je uzimala Ana Tršek. Raspucala se je i Lucija Vargović koja je do kraja utakmice upisala 19 koševa i 8 skokova te Mia Šiljković upisavši prvi „double-double“ u karijeri ubacivši 11 koševa i uspješno skočivši 13 puta te sa nekoliko efektnih blokada možda bila i prvo ime susreta no tu se mora dodati i nekoliko nepotrebno izgubljenih lopti. Odličnu utakmicu odigrala je i već spomenuta Ana Tršek koja je uz 8 postignutih koševa upisala i 7 asistencija, ali što je možda i najvrijednije donosila mir kod pomalo nekoncentriranih domaćih igračica. Na kraju je bilo 57-43 za Virovitičanke, a učinak u pobjedi dale su i Marta Grbac sa odličnim učinkom od 13 koševa i 7 skokova, ali na žalost i prevelikim brojem izgubljenih lopti, Iva Nater koja je uz 4 postignuta koša upisala i 6 skokova, Lucija Ivanac sa jednim ubačajem i 4 skoka te Barbara Kovač sa 4 i Doroteja Kiš sa 2 skoka. Doprinos je dala i vjerna publika osobito u najtežim trenucima burnim navijanjem kao i maskota “ZEKO“ koja je uz navijanje na poluvremenu izvela svoju plesnu točku uz tehničku potporu Davora Deskara.

Na kraju susreta trener Robert Fritz rekao je sljedeće:

Mi smo u ovo natjecanje krenuli sa ciljem da budemo što ravnopravniji i izborimo bar jednu pobjedu što smo danas i ostvarili. Očito je da ova ekipa ima kvalitetu no ako želimo i korak dalje ne smijemo si dopuštati da izgubimo čak 36 lopti, kao što je to bio slučaj danas. Cilj nam je taj broj smanjiti bar upola i tada ćemo se moći nositi sa svim ekipama. Na kraju svakako velika čestitka svim djevojkama i našim vjernim navijačima jer je očito da ženska košarka iz dana u dan postaje sve popularniji sport u našem gradu pa je eto svoj prvi nastup danas imala i naša maskota.

ŽKK Virovitica – ŽKK DHP Drnje 57-45

ŽKK Virovitica: Tršek 8, Grbac 13, Baković, Kovač, Ivanac 2, Pejić, Šiljković 11, Vargović 19, Deskar, Mikulić, Kiš, Nater 4. (www.icv.hr, rc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content