Prva pobjeda virovitičkih košarkašica U-17

Nakon dva očekivana poraza na startu od Podravca iz Virja i Koprivnice, koji u ovom godištu spadaju u sam vrh hrvatske košarke, u goste u Viroviticu stigla je i ekipa DHP-a iz Gole. Od samog starta utakmica je krenula u jednom smjeru i nakon nekoliko minuta razlika je postala dvoznamenkasta u korist raspoloženih Virovitičanki. I kada se je očekivalo da će utakmica uploviti u mirnu luku počela je rasprodaja. Naime svaki ozbiljniji krivi pogleda gošći iz Drnja rezultirao bi izgubljenom loptom, a pod košem su gošće šetale i uzimale lopte gotovo kad su htjele te smo uskoro opet bili na početku odnosno u egalu.

Tada su uslijedile minute odmora iznenađenog trenera Roberta Fritza te je ulaskom Ive Nater prvo prestala skakačka dominacija gošći, a loptu u posjed sve više je uzimala Ana Tršek. Raspucala se je i Lucija Vargović koja je do kraja utakmice upisala 19 koševa i 8 skokova te Mia Šiljković upisavši prvi „double-double“ u karijeri ubacivši 11 koševa i uspješno skočivši 13 puta te sa nekoliko efektnih blokada možda bila i prvo ime susreta no tu se mora dodati i nekoliko nepotrebno izgubljenih lopti. Odličnu utakmicu odigrala je i već spomenuta Ana Tršek koja je uz 8 postignutih koševa upisala i 7 asistencija, ali što je možda i najvrijednije donosila mir kod pomalo nekoncentriranih domaćih igračica. Na kraju je bilo 57-43 za Virovitičanke, a učinak u pobjedi dale su i Marta Grbac sa odličnim učinkom od 13 koševa i 7 skokova, ali na žalost i prevelikim brojem izgubljenih lopti, Iva Nater koja je uz 4 postignuta koša upisala i 6 skokova, Lucija Ivanac sa jednim ubačajem i 4 skoka te Barbara Kovač sa 4 i Doroteja Kiš sa 2 skoka. Doprinos je dala i vjerna publika osobito u najtežim trenucima burnim navijanjem kao i maskota “ZEKO“ koja je uz navijanje na poluvremenu izvela svoju plesnu točku uz tehničku potporu Davora Deskara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Na kraju susreta trener Robert Fritz rekao je sljedeće:

Mi smo u ovo natjecanje krenuli sa ciljem da budemo što ravnopravniji i izborimo bar jednu pobjedu što smo danas i ostvarili. Očito je da ova ekipa ima kvalitetu no ako želimo i korak dalje ne smijemo si dopuštati da izgubimo čak 36 lopti, kao što je to bio slučaj danas. Cilj nam je taj broj smanjiti bar upola i tada ćemo se moći nositi sa svim ekipama. Na kraju svakako velika čestitka svim djevojkama i našim vjernim navijačima jer je očito da ženska košarka iz dana u dan postaje sve popularniji sport u našem gradu pa je eto svoj prvi nastup danas imala i naša maskota.

ŽKK Virovitica – ŽKK DHP Drnje 57-45

ŽKK Virovitica: Tršek 8, Grbac 13, Baković, Kovač, Ivanac 2, Pejić, Šiljković 11, Vargović 19, Deskar, Mikulić, Kiš, Nater 4. (www.icv.hr, rc)