“Sigurnije vode VPŽ” – s dravskog spruda spašavana nestala osoba

U Noskovačkoj Dubravi, u Informacijsko edukacijskom centru Dravska priča, HGSS Stanica Orahovica održala je aktivnosti iz projekta „Sigurnije vode Virovitičko-podravske županije“. U prijepodnevnim satima održan je teoretski dio edukacije iz područja spašavanja na brzim vodama i u poplavama i potraga za nestalim osobama na vodi. Predavanje za 20 članova HGSS stanica Orahovica, Požega i Vinkovci održao je HGSS Rescue 3 instruktor, Rene Tonkli iz HGSS stanice Karlovac.

Nakon teoretskog dijela edukacije napravljena je simulacija potražne akcije za nestalom osobom na području rijeke Drave u kojoj su korišteni raspoloživi resursi tri navedene Stanice: zapovjedno vozilo, terensko vozilo, dron, čamac, dva psa sa svojim vodičima koji se pripremaju za licenciranje za potražne timove i dvadeset članova HGSS-a te je s dravskog spruda spašavana nestala osoba.

Ovom vježbom ostvareni su zadani ciljevi projekta: podizanje spremnosti stanica za reakciju u kriznim situacijama, podizanje kvalitete i brzine rada stanica u potražnim akcijama, poboljšanje opremljenosti stanice Orahovica, unapređenje razine znanja u spašavanju na vodama i u poplavama, poboljšanje suradnje među dionicima Operativnih snaga za zaštitu i spašavanje: HGSS, DUZS,Hitna pomoć i JLS, Općine Čađavica i Općine Sopje.

Projekt „Sigurnije vode Virovitičko-podravske županije“ podržao je HEP d.d. iz čije donacije je nabavljena potrebna oprema za spašavanje na vodama, pružanje osiguranja i podizanje razine sigurnosti ljudi na vodama. (HGSS Stanica Orahovica, virovitica-nature.hr)

vjezba2 IMG 2867

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content