Svečana sjednica općinskog Vijeća Mikleuš

blank

Povodom Dana općine i blagdana svete Terezije Avilske, u Mikleušu je održana svečana sjednica općinskog vijeća kojoj su nazočili zamjenici župana VPŽ Mario Klement i Darko Žužak, gradonačelnik grada Donja Stubica Nikola Gospojčić sa suradnicima, predstavnici gradova i općina s područja Županije, predstavnici policije, crkvene vlasti te udruga s područja općine Mikleuš.

Nakon uvodnog pozdrava predsjednika općinskog vijeća Ivana Kanskog, načelnik općine Milan Dundović predstavio je sadašnje i buduće projekte Općine koji su vidljivo korisni za razvoj općine i siguran život mještana:

– Od realiziranih projekata izdvojio bih, uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja sanirana je nerazvrstana cesta u Boriku (dužina trase ceste 520 m, širina kolnika 3 m). Uređen je cestovni jarak, odvodnja dužine 520 m, a vrijednost investicije je 400.000,00 kuna, od toga je navedeno ministarstvo sufinanciralo 85 %, a razliku Općina. Kupljeno je mobilno reciklažno dvorište u vrijednosti investicije 184.500,00 kuna od čega je Ministarstvo sufinanciralo 147.000,00 kuna ili 80 % vrijednosti investicije, a Općina izdvojila preostalih 37.500,00 kuna. U narednom periodu, jedan od najvećih projekata je početak izgradnje kanalizacije naselja Mikleuš i Borik s pročistačem otpadnih voda, potom izgradnja kuće oproštaja u Balincima, uređenje parkirališta ispred groblja u Boriku, parkirališta iza zgrade Općine, nastavak izgradnje pješačkih staza, rekonstrukcija javne rasvjete u led rasvjetu, uređenje objekta u vlasništvu općine koji je dan na korištenje KUD-u Mikleuš i drugih projekata sukladno potrebama i mogućnostima. – rekao je između ostalog Dundović.

U nastavku sjednice obratili su se u ime gradonačelnika i načelnika, načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat:

-Upravo ovako po žiteljima manje brojne općine su kamen pokretač i motor aktivnosti kako u lokalu tako i u svojoj županiji. Vidjeli smo da je ovdje realizirano niz projekata i riječ je više milijunskim iznosima i koliko tek projekata se u Mikleušu planira u budućnosti ostvariti kako bi se oplemenio život mještana ove općine. Vjerujem u kvalitetna i siguran rad i načelnika i općinskog Vijeća u budućnosti jer su pokazali kontinuitet sjajnog i predanog rada iznimno značajnog za razvoj općine. – rekao je Horvat.

Gradonačelnik grada prijatelja općine Mikleuš, Donje Stubice, Nikola Gospojčić obratio se nazočnima i na kraju općini Mikleuš poklonio izdanak legendarne Gupčeve lipe kao još jači znak međusobnog prijateljstva:

-Prošlo je pune 22 godine otkako Donja Stubica i Mikleuš gaje prijateljske odnose i međusobno se svake godine posjećuju. Načelnik ove male općine i njegov tim zaslužuju svaku pohvalu za svoj rad i možemo biti samo ponosni što smo prijatelji s jednom takom općinom. U cilju jačanja našeg prijateljstva mi smo danas donijeli i poklanjamo ovoj općini izdanak Gupčeve lipe, naime svi znamo da je Seljačka buna pod vodstvo matije Gupca počela pod znamenitom Gupčevom lipom i on je jedna od najpoznatijih povijesnih ličnosti našeg grada pa smo mi i suradnji sa Šumarskim fakultetom i našom Turističkom zajednicom napravili genom te lipe i poklonili ih svim našim prijateljima pa tako i općini Mikleuš. – rekao je Gospojčić.

Na kraju je Općini slavljeniku čestitao, a sve nazočne pozdravio zamjenik župana VPŽ Igora Androvića, Mario Klement:

-Općina Mikleuš je jedan od općina s najmanjim Proračunom u našoj Županiji, al paralelno jedna od najuspješnijih. Ova Općina je pokazala kak ose s malim sredstvima mogu realizirati i pokrenuti veliki i značajni projekti i na tome načelniku Dundoviću i njegovom timu od srca čestitam na ovim uspjesima i mogu samo reći da će općina Mikleuš imati i dalje punu potporu i pomoć Virovitičko-podravske županije u svim projektima. – rekao je Klement.

Sjednicu su svojom koreografijom slavonskih pjesama i plesova zaključili članovi Kulturno-umjetničkog društva Mikleuš. (www.icv.hr, vg)

Gradonaèelnik grada Donja Stubica Nikola Gospojèiæ