Oni su uspješni predavači i stručnjaci svojih područja koji su za karijeru izabrali upravo Viroviticu: Mladena Bedeković je s porezima na “ti”

Oni su uspješni predavači i pročelnici koji svakodnevno rade sa studentima. Autori su niza stručnih i znanstvenih radova u Hrvatskoj i inozemstvu, bave se istraživanjima i otvaraju nove horizonte na području turizma, gospodarstva i tehnologije. Nije riječ o priči iz druge države nego o troje pojedinaca koji rade u Virovitici, koji su upravo naš grad izabrali za karijeru, unatoč drugim, primamljivijim ponudama.

Mladena Bedeković rodom je iz Virovitice, a danas s obitelji živi u Pitomači. Na mjesto pročelnice imenovana je nedavno. Kaže kako su svi u Visokoj školi svjesni činjenice da rade posao koji vole i na tome su zahvalni.

– Na neki način sami smo jedni drugima pozitivna konkurencija i poticaj. Pitamo se, što mi možemo učiniti za svoje područje s kojim se bavimo, kako biti još bolji i zanimljiviji studentima – objašnjava Mladena Bedeković koja je s porezima, poslovnim financijama, menadžerskim računovodstvom na “ti”. Virovitičku Visoku školu izabrala je umjesto ponude za rad na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. I ona je bila stipendistica Virovitičko-podravske županije, a 2002. godine diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu kao jedna od 10 najboljih studenata na smjeru trgovina. Godine 2105. upisala je poslijediplomski doktorski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Prije Visoke škole radila je u poduzećima u Gradini i Pitomači, i to joj iskustvo danas pomaže u radu sa studentima.

– Jako je bitno imati taj dio prakse u stvarnosti, znati kako se poduzeće ponaša na tržištu, kako se primjenjuju zakoni i odredbe. Konkretni primjeri koje sam stekla u radu u poduzećima najbolje pomažu meni i studentima razlučiti pojam teorije od prakse – priča Mladena Bedeković.

S kolegama iz Odjela za ekonomiju i uz pomoć pojedinih institucija pomoći će zainteresiranim studentima s najboljim poslovnim idejama da otvore tvrtku u kojoj će učiti o zakonitostima poslovanja. Majka dviju djevojčica u jednom je periodu predavala, putovala na „svoja“ predavanja na poslijediplomskom doktorskom studiju, učila po povratku i žurila djevojčicama dati poljubac za laku noć.

– Suprug se brinuo za obitelj kada ja nisam stizala. Bila je to jedna velika, ali vrijedna žrtva nas oboje. Jako volim posao koji radim, a tu prvenstveno mislim na poreze i rad sa studentima. Sretna sam što škola ulaže u mene i što sam danas dio ovog važnog kolektiva. Nadam se da su to prepoznali i moji kolege i studenti – skromno kaže Mladena Bedeković. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content