Virovitičko-podravskoj županiji odobrena tri nova projekta za obnovu škola

Virovitičko-podravskoj županiji odobrena su tri nova projekta kojima će se sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te Virovitičko-podravske županije obaviti rekonstrukcija Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Zdencima.

Osim toga, adaptirat će se dio Sportske dvorane Marka Marulića u Slatini, kao i stolarija u Osnovnoj školi Petra Preradovića Pitomača. Ukupna vrijednost prijavljenih projekata iznosila je 4.638.196,98 kuna, a Virovitičko-podravskoj županiji je odobreno bespovratnih 1.500.000,00 kuna Ministarstva regionalnog razvoja i Europskih fondova.
– Uz suradnju s Ministarstvom regionalnog razvoja i Europskih fondova, ovo je nastavak ulaganja u školstvo i stvaranja još boljih uvjeta svim našim učenicima kako u osnovnim tako i srednjim školama – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Virovitičko-podravska županija spada u hrvatske lidere ulaganja u obrazovni sustav i bolje uvjete za sve učenike, jer je u posljednjih devet godina, na ovom području izgrađeno 30 novih škola i 5 sportskih dvorana. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content