Časnički zbor Orahovica ponovno na okupu

Časnički zbor Orahovica održao je svoj redovnu, godišnju Skupštinu koja je poslužila i kao ponovno okupljanje članstva nakon niza godina. Udruga je djelovala, sudjelovala na svim obljetnicama Domovinskom rata, no kako je u uvodu rekao predsjednik Stjepan Dujmić, članstvo se s vremenom osipalo. Tako je ova Skupština ponovno okupila sve članove i krenula s novim planovima.

-Naša udruga je godinama redovan dio svih obljetnica iz Domovinskog rata i čuvar uspomene na Domovinski rat i žrtvu hrvatskih branitelja. Dakle, mi smo radili, ali članstvo se osipalo. Kada uzmemo u obzir da je državni vrh naše udruge također malo usporio s djelatnošću, nisu dolazili pozivi i inicijative organizacije bilo kakvih susreta, sve je to utjecalo i na naš rad – rekao je S. Dujmić.

Objasnio je kako su se počele osjećati promjene pa su se i oni odlučili okupiti i raditi još bolje. Dujmić je ujedno najavio plan za 2018. godinu u kojemu će jedan od ciljeva biti omasovljenje članstva, osnutak ogranaka po susjednim općinama te nadalje sudjelovati na svim obljetnicama i manifestacijama.

2611casnickizbor2
Detalj Skupštine Časničkog zbora Orahovica

 – Ujedno, organizirat ćemo razne korisne edukacije za društvenu zajednicu te programe vezane uz Domovinski rat. Cilj nam je uz pomoć sponzora nabaviti časničke odore, kako bi bili prepoznatljivi na svim događanjima. Nadam se da će se svi članovi uključiti i naporno raditi da Časnički zbor grada Orahovice bude ponos braniteljskih udruga u gradu i županiji – rekao je Dujmić.

Skupštinu su pozdravili članovi ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa šireg orahovačkog područja, potom dogradonačelnik grada Orahovice Dalibor Fofonjka obećavši punu podršku Grada u svim aktivnostima udruge, zatim zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak.

 

Časnički zbor

-Budući da sam i član ove udruge posebno mi je drago da smo se ponovno okupili. U osnivanju je na našem području bilo preko 100 časnika, danas je to nažalost puno manje, no važno je da je Udruga obnovila rad i da ima odličan plan za budućnost. Županija će svakoj braniteljskoj udruzi biti na raspolaganju za svaki vid pomoći i pohvaljujem vodstvo što je ustrajno i želi raditi – rekao je Žužak. Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić pohvalio je inicijativu čelnika udruge za ponovnim okupljanjem.

– Upravo su časnici i dočasnici sa svojim vojnicima, hrvatskim braniteljima na čelu s predsjednikom Franjom Tuđmanom stvorili našu Domovinu. Da, pobijedili smo u nametnutom ratu u to pobjedu smo izvolijevali svojim znanjem, htijenjem, umjetnošću vođenja i hrabrošću hrvatske vojske i policije. Tu ste vi časnici i dočasnici bili pravi kad je trebalo i zato je danas za vas veliki dan, ne smijete stati, radite i borite se da se i sutra zna i nikada ne zaboravi kada i gdje se stvarala Hrvatska– rekao je pomoćnik ministra N. Križić.

(www.icv.hr, tekst i foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content