U Dom zdravlja VPŽ u Slatini stigao novi rendgen vrijedan više od milijun i pol kuna

Prostore Ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u zgradi slatinskog Doma zdravlja posjetili su župan Igor Andrović, zamjenik župana Marijo Klement, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, kao i ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš, te budući v.d. Doma zdravlja VPŽ Ivica Fotez.

Povod posjetu bila je predstavljanje novog rendgen uređaja vrijednog 1.550 000 kuna, a kojeg su u sklopu projekta ” Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji” osigurali Županija i Dom zdravlja VPŽ iz fonda Europske unije za regionalni razvoj i kakvog nema niti jedna zdravstvena ustanova od Zagreba do Osijeka.

IMG 0447

Osim rendgen uređaja nabavljenog iz sredstava navedenog projekta, ravnatelj županijskog Doma zdravlja spomenuo je i da je iz vlastitih sredstva za slatinski odjel fizikalne medicine i rehabilitacije kupljen i ultrazvuk za lokomotorni sustav kakvih na području županije ima još tri primjerka.

Osvrćući se na sve do sad učinjeno od strane županije u pogledu zdravstva župan Igor Andrović izrazio je zadovoljstvo na podizanja kvalitete zdravstvenih usluga što i nadalje ide u pravcu izjednačavanja uvjeta za sve stanovnike, kako one u urbanim tako i one u ruralnih područjima. (www.vpz.hr, www.radioslatina.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content