Mato Bubaš novi predsjednik Zajednica udruga i članova HVIDRA-i VPŽ

Tijekom ovog mjeseca Udruga HVIDR-a Slatina privodi kraju projekt “Istina o pobjednicima” koji se realizirao uz pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Slatine i bivših pripadajućih općina. Završetkom terenske nastave i nagrađivanjem najuspješnijih radova učenika koji su sudjelovali na istoj, na sastanku korisnika projekta sa predsjednikom HVIDRE Slatina Matom Bubašem i gradonačelnikom Slatine, Denisom Ostrošićem, rodile su se nove ideje kojima bi se projekt u slijedećem ciklusu obogatio. S ciljem definiranja novih projektnih aktivnosti sastanak ravnatelja škola, HVIDRE i Grada dogovoren je za 12. studeni kada će se utvrditi i način sudjelovanja učenika u nadolazećem Hodočašću hrvatskih branitelja, vojske i policije u Voćin. Hodočašće po deveti put organizira Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, koja je prošlog vikenda održala i redovnu izborno izvještajnu Skupštinu u Domu Hrvatske vojske u Virovitici. Pozivu na Skupštinu od četrdeset i pet delegata odazvalo se trideset i devet. U izvještajnom dijelu o radu Zajednice u proteklih četiri godine govorio je predsjednik u odlasku – Zvonko Gorički. O radu tijela izvješća su podnijeli njihovi predsjednici: Ivan Butka iz Nadzornog odbora i Franjo Bucić ispred Suda časti. Nakon glasovanja i prihvaćanja navedenih izvješća pristupilo se izboru novih članova tijela.

Za novog predsjednika Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije izabran je Mato Bubaš. Dužnost dopredsjednika, treći put za redom, obnašat će Zvonko Gorički. U Nadzorni odbor izabrani su: Ivan Butka, kao predsjednik sa najviše osvojenih glasova, Damir Bem, Ivan Jarnec, Dragan Lacković i Goran Sokol. Sud časti činit će: Franjo Bucić – predsjednik i četiri člana: Miroslav Braj, Branko Hećimović, Josip Jurković i Pavo Tutenov. Novoizabrani predsjednik županijske HVIDRE, Mato Bubaš, zahvalio se svim bivšim predsjednicima na sustavnom i kvalitetnom radu kroz sve protekle godine. Ujedno aktualnim predsjedništvima HVIDRI Orahovica, Virovitica i Slatina zahvalio se na ukazanom povjerenju i njegovom kandidiranju za mjesto predsjednika na ovako časnu poziciju koja će iziskivati puno rada i dobre suradnje.

Na uspješnom radu u proteklom razdoblju Zajednici udruga i članova HVIDR-a VPŽ čestitao je dožupan Darko Žužak, a novoizabranom vodstvu poželio jednako uspješan nastavak. Skupštini se čestitkama obratio i Mirko Horvatin, dopredsjednik Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa. (www.icv.hr, ZUIČ HVIDR-a VPŽ)