Napreduju radovi na uređenju biciklističkog prometa u središtu Virovitice

U tijeku je izvođenje radova na biciklističkim stazama u sklopu projekta uređenja prometne infrastrukture u središtu grada, a sutra, 25. studenog, krenut će se i s asfaltiranjem pripremljenih površina. Trenutno se izvode radovi na Trgu dr. Franje Tuđmana (kod kioska kod Gradskog parka), a osim biciklističke staze, na tom dijelu planira se i izgradnja parkirališta za bicikle sa stanicom za popravak i servisiranje bicikala. Osim navedenog, u planu je i izmještanje te zamjena stupova javne rasvjete ispred tzv. gljiva u Ulici Stjepana Radića.

Shodno tome, postavljena je i privremena prometna signalizacija, odnosno na određenim dijelovima postavljeni su znakovi zabrane prometa za pješake. Stoga se mole sudionici u prometu za strpljenje te poštivanje postavljenje signalizacije kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

MG 2404 2

Projekt uređenja biciklističkog prometa u središtu grada te bolje signalizacije pješačkih i biciklističkih prijelaza na najfrekventnijim i opasnim raskrižjima u gradu, odobren je od strane Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Ukupna vrijednost projekta je 1.025.000,00 kuna, a sufinanciranje iz NPSCP-a odobreno je u iznosu od 868.656,25 kn, odnosno 70 posto. Razliku od 30 posto pokrit će prijavitelj projekta, odnosno Grad Virovitica.

Uređenjem biciklističkih staza i traka napravit će se korekcija postojećeg stanja te na taj način osigurati nesmetan promet vozača bicikala isključivo biciklističkim stazama i trakama.
Uređenje biciklističkog prometa odvija se pod nadzorom Grada i Policijske uprave virovitičko-podravske. (virovitica.hr, foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content