Održana radionica “Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama”

Danas je u HGK – Županijskoj komori Virovitica, održana radionica Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama, u okviru Operativnog programa EU Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Predavači su bili iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike: Marija Herceg i Marko Markić.
Radionicu je organizirala Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, a bila je namijenjena potencijalnim prijaviteljima (proizvodnim tvrtkama osim prehrambene industrije), zainteresiranim projektantima, savjetnicima za pripremu prijave, te mogućim proizvođačima opreme.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike raspisalo je 10. listopada poziv za podnošenje ponuda na natječaj Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama.

Osnovni je cilj ovog natječaja smanjivanje potrošnje energije iz konvencionalnih izvora energije. Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi 114 milijuna kuna.

Minimalni iznos potpore po pojedinačnom projektu je 350 tisuća, a maksimalni iznos potpore po pojedinačnom projektu je 20 milijuna kuna. Natječaj je otvoren do 17. siječnja 2018. godine. Na radionici su bili nazočni zainteresirani poduzetnici s područja Virovitičko-podravske županije, te predstavnici potpornih institucija. (hgk)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content