Okrugli stol o sportu: nova aktivnost u okviru projekta STILL

Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina, kao nositelj međunarodnog projekta Still, skraćenog naziva za Sport, Ict, Jezične kompetencije u službi očuvanja tradicije obrtništva i konkurentnosti na tržištu rada učenika Slatine i Szigetvara, bila je domaćin Okruglog stola o sportu.

U srijedu, 15. studenog, u Hrvatskom domu, pred stotinjak učenika Srednje škole Marka Marulića, Osnovne škole Sebastijan Tinody Lantos iz Szigetvara i Osnovne škole Eugena Kumičića, uvodno o Projektu STILL govorila je Božica Majhen, ravnateljica Škole. Vrijednost projekta je 249.999.14 €, udio EU je 85% a 15 % financirat će osnivači škola, Virovitičko-podravska županija i Republika Mađarska. Osnovna škola Eugena Kumičića, kao vodeći partner ima budžet od 140,497,00 €, mađarski partner 99.502,14€ i SŠ Marka Marulića ima budžet od 10.000,00 €. Ulaganja su u objekte i opremu za sport pa je tema susreta bio sport. Iz Gradske razvojne agencije GRAS o poduzetništvu u sportu govorila je Danijela Maravić, ravnateljica Agencije.

Najzanimljivi je bio Okrugli stol o sportu kada su učenici upoznali 11 najboljih sportaša sa slatinskog područja, neki od njih sada su profesori i treneri a poneki još studenti. Kratki, sportski životopis, ispričali su nam Biljana Frajhaut, Marijan Presečan, Dorotea Santi, Tomislava Medvedović, Dražen Kocić, Nikolina Tamaš, Vladimir Borbaš, Mirta Drokan,Nikola Miščević, Danijel Kolomaz i Borivoje Kocić.

Nakon pažljivo saslušanih zanimljivih sportskih biografija učenici su postavljali pitanja gostima.
Projekt STILL traje do 14. rujna 2018. godine i slijedeća aktivnost je u Szigetvaru.

(www.icv.hr, žf)

[g-gallery gid=”433175″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content