U Općoj bolnica Virovitica uskoro novi CT uređaj i 58 novih kreveta i noćnih ormarića

Pod predsjedanjem Mirana Janečića u Velikoj vijećnici održana je izvanredna sjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije na kojoj su vijećnici jednoglasno donijeli odluke o davanju suglasnosti ravnateljici Opće bolnice Virovitica za zaključenje ugovora o nabavi novog višeslojnog CT uređaja te za nabavu 58 novih bolesničkih kreveta i noćnih ormarića.
Prema riječima zamjenice ravnateljice, dr. Edite Smiljanić, Opća bolnica Virovitica ima 9 godina star CT uređaj za koji su za dva njegova popravka morali izdvojiti čak milijun kuna i svaki je dan problem hoće li se aparat ponovno pokvariti i stati.

MG 2839

– Zbog toga sa županijom, kao osnivačem bolnice dogovorili smo da idemo u nabavu novog, modernog, bržeg 128 slojnog CT uređaja, koji će adekvatno služiti svim korisnicima. Što se tiče nabave novih kreveta s dekubitalnim jastucima, neki od sadašnjih koje imamo stari su čak pedesetak godina i dotrajali pa je i stoga postojala potreba za kupnjom dio novih kreveta s noćnim ormarićima – bila su obrazloženja dr. Edite Smiljanić.

MG 2828

Prema riječima Virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, nakon provedene javne nabave, višeslojni CT uređaj vrijednosti 4.031.250 kuna u cijelosti će financirati Ministarstvo zdravstva dok će se nabava novih kreveta i noćnih ormarića, u vrijednosti 1.085.687 kuna financirati sredstvima za decentralizirane funkcije u zdravstvu. (www.icv.hr, zc, foto: Matija R.)

MG 2837 MG 2833

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content