Poduzetnički inkubator u Orahovici otvorit će vrata mladim poduzetnicima i dati im podršku u realizaciji njihovih ideja

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović uz svoje zamjenike, Marija Klementa i Darka Žužaka, te ravnateljicu razvojne agencije VIDRA Emine Kovač, posjetio je Grad Orahovicu gdje se je sastao s gradonačelnicom Ana-Marijom Petin, te njenim suradnicima, zamjenikom Daliborom Fofonjkom, pročelnicom Jedinstvenom upravnog odjela Marijom Šafer i zamjenicom pročelnice Irelom Strabić.

Župana Androvića i njegove suradnike, čelnici Grada Orahovice, upoznali su s budućim projektima. Tako je prijavljen projekt Poduzetničke zone u Orahovici, koji je na natječaj napisala VIDRA. Govorilo se i o adaptaciji te dogradnji zgrade gdje se nalazi Fakultet u Orahovici. Obnovi kata zgrade bivšeg kina gdje će u budućnosti biti smještene udruge. Bilo je govora i o projektu „Vinske priče 2“, a podcrtano je da će se svi započeti projekti, koje je započela bivša vlast, nastaviti i nadalje.

Bilo je govora o izgradnji ceste koja vodi do Crkve sv. Lovre kod Crkvara, tri stajališta za električne bicikle u Orahovici, kao i o „pametnim autobusnim stajalištima“, zgradi gdje bi se u budućnosti smjestila Glazbena škola, energetskoj obnovi zgrade Gradske uprave, nastavku ulaganja u Orahovačko jezero, sufinanciranje srednjoškolskog prijevoza i udžbenika učenicima osnovnih škola.
Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, posebno je apostrofirao izgradnju Poduzetničkog inkubatora u Orahovici, koji će uz onaj u Virovitici, te buduće, u Pitomači i Slatini tvoriti mrežu Poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije.

– Poduzetnički inkubator u Virovitici otvorio je vrata mnogim mladim gospodarstvenicima, poduzetnicima i njihovim idejama. Bio im je vjetar u leđa. Otvorila su se nova radna mjesta, a tako će biti i ovdje u Orahovici, kao i Slatini te Pitomači. Očekujemo da će radovi, nakon raspisivanja javne nabave, početi iduće godine. Na području Grada Orahovice je puno projekata koji se provode. One projekte koje možemo zajedno realizirati, zajedno ćemo realizirati na dobrobit svih stanovnika Orahovice i ovog kraja – naglasio je između ostalog župan Igor Andrović.

Na sastanku je bilo govora i o gradnji buduće Srednje škole u Orahovici, kao i o zdravstvu. Uskoro će u Orahovicu, u Dom zdravlja VPŽ, doći ultrazvučni aparat koji će umnogome poboljšati kvalitetu zdravstvene usluge za žitelje ovog kraja, a očekuje se i dolazak liječnika, urolog i interniste. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content