“Prosinac u gradu” uz brojne poklone za djecu, “Božićno kino”, “Advent u Palači” i “Doček Nove godine”!

U organizaciji Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice i ove godine će se održati tradicionalna manifestacija pod nazivom „Prosinac u gradu“. Program ove godine obuhvaća čak 62 razna događaja, od kulturnih do zabavnih i sportskih. Uz godišnje božićne koncerte KUD-a Virovitica, HPD-a Rodoljub, Gradske glazbe Virovitica, Glazbene škole Jana Vlašimskog i Božićnog koncerta svakako treba izdvojiti i izložbu “Bernardo Bernardi i TVIN” u organizaciji Gradskog muzeja Virovitica te glazbeno – plesnu večer uz koncert grupe Latino u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica. S obzirom da Klapa Intrade zbog obaveza nije u mogućnosti ove godine nastupiti u Virovitici, ovogodišnji Prosinac u gradu posvetili smo onima koji mu se i najviše vesele – djeci. Stoga ove godine organiziramo “Božićno kino” sa besplatnom premijerom animiranog hita “Ferdinand” uz kokice za svu djecu od 1. – 4. razreda osnovnih škola Ivane Brlić Mažuranić i Vladimir Nazor te će tako virovitički mališani prvi u Hrvatskoj moći pogledati ovaj film.

Osim kina, svoj djeci grada Virovitice ćemo podijeliti prigodne poklone povodom blagdana sv. Nikole, u srijedu 6.12., uz besplatnu dječju predstavu u dva termina u Kazalištu Virovitica te devet termina u prigradskim naseljima. Ulaznice za predstave u Kazalištu Virovitica možete podići od utorka 28. studenoga na Gradskoj blagajni.

Nedjeljom od 17 sati, uz tradicionalno paljenje adventske svijeće, posjetitelji će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi u sklopu programa “Advent u Palači”: od kuhanog vina, kobasica, božićnih kolača i drugih delicija uz prigodne nastupe Kvarteta Artes, Indian Summer Banda, Epitafa, Ohio banda, Gradske glazbe i mažoretkinja, Glazbene igraonice, Zbora Glazbene škole Jana Vlašimskog i Virovitičkih mažoretkinja. Dvorište Palače Pejačević će ove godine zasjati u pravom adventskom ruhu uz brojne božićne ukrase od prirodnih materijala, snjegoviće koje su izradili učenici srednje Tehničke škole iz Praga zajedno sa učenicima Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, adventski vijenac, Mrazov Kutak, Kutak za poljubac i mnoštvo drugih sadržaja. U prekrasnom ambijentu Palače Pejačević održat će se i tradicionalni Božićni sajam u organizaciji Kreativne udruge Unikat sa bogatom ponudom božićnih rukotvorina učenika srednjih škola, brojnih udruga i OPG-a. Za najmlađe tu je i Dječji doček Nove godine u podne 31.12. uz besplatan dječji šampanjac, brojne igre i nastupe Glazbene igraonice, Gradske glazbe i mažoretkinja, KUC-a Virovitica i Virovitičkih mažoretkinja, a glavnu riječ će voditi glumac Kazališta Virovitica, Goran Koši. Najluđu noć u godini provedite u dvorištu Palače Pejačević uz nastup tamburaškog sastava Pet tambura, besplatan šampanjac i vatromet u ponoć.

Program započinje u nedjelju, 3. prosinca u 17 sati, paljenjem prve adventske svijeće i božićne rasvjete na prvom “Adventu u Palači”. Povedite svoju obitelj, prijatelje i poznanike i doživite duh Adventa u našem gradu! Vidimo se!!!  (tz-virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content