Proslavite ulazak u 2018. godinu u Sarajevu s Niba toursom

Proslavite ulazak u 2018. godinu u jednom od najzabavnijih gradova Europe. Dočekajte Novu na popularnom Sebilju, Baščaršiji ili jednoj od mnogobrojnih pivnica i klubova u centru Sarajeva.

1. DAN: Noćna vožnja prema Sarajevu. Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima. Odlazak prema vidikovcu na 36. katu Avazova tornja s kojeg se pruža jedinstven pogled na cijelo Sarajevo. Ispijanje jutarnje kave na terasi nebodera. Slijedi razgled znamenitosti grada uz vodiča: gradska vijećnica, Ulica starinskih zanata, Kazandžiluk, Baščaršija, Sebilj, stara pravoslavna crkva, Morića Han, Karavan Saraj, Gazi-Husenbegova džamija, Most Gavrila Principa, Bruza Bezistan, Židovska sinagoga, rimokatolička katedrala Srca Isusova, tržnica Merkale, spomenik vječne vatre… Predlažemo ručak u jednoj od mnogobrojnih čevabdžinica ili burekdžinica. Smještaj u hotel Saraj (3*). Pripreme za doček Nove godine. Odlazak u grad, doček Nove godine na otvorenom. Noćenje.

2. DAN: Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do “ Vrela Bosne“- predlažemo vožnju kočijom, i uživanje u prirodi. Vrelo Bosne, ponos Sarajlija, nalazi se u podnožju Igman planine. Za ovaj dio se slobodno može reći da predstavlja najljepši dio Sarajeva. Nastavak putovanja prema Travniku. Odlazak na slapove- Plave Vode. Preporučujemo odmor u kavani koju je posjetio i Rudolf Habsburgovac- Luhtvina kahva, a svakako i degustaciju travničkih ćevapa. Dalje slijedi putovanje do Jajca, kraljevskog grada s najvećim slapom u BiH. Vožnja zelenom dolinom Vrbasa. Očekivani povratak u Hrvatsku u kasnim večernjim satima.

Aranžman uključuje:

prijevoz autobusom turističke klase,
smještaj u hotelu Saraj 3* u Sarajevu na bazi 1 noćenja s doručkom,
licencirani turistički pratitelj tijekom putovanja,
ulaznicu za Vrelo Bosne,
ulaznicu za Avazov toranj,
osiguranje od posljedica nesretnog slučaja,
jamčevno osiguranje,
osiguranje od odgovornosti,
troškove organizacije, PDV.

Više informacija na: http://nibatours.hr/putovanja/aktualna-putovanja/docek-nove-godine-sarajevu/

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content