U središtu Čačinaca postavit će se semafori

Dugogodišnji problem sigurnosti svih sudionika u prometu središtem Čačinaca uskoro će biti riješen. Naime, na inicijativu Općine Čačinci osječka tvrtka Rencon izradila je Idejno rješenje rekonstrukcije raskrižja državne ceste D2 s ulicama Braće Radića i Kralja Tomislava u Čačincima.

Tijekom procesa izrade ovog idejnog rješenja proanalizirala se i moguća izgradnja kružnog toka što je odbačeno zbog lokacijskih i prometno-sigurnosnih uvjeta, a koji se odnose na premali radijus.

– Svjedoci smo učestale opasnosti koja prijeti svim sudionicima u prometu, ali nažalost i prometnim nesrećama koje ćemo potpunom rekonstrukcijom raskrižja zasigurno smanjiti na minimum jer namjera nam je pružiti najvišu sigurnost svim sudionicima – rekao je načelnik Mirko Mališ.

23674660 723014784562557 2843249770724434854 oPotporu projektu pružila je i Virovitičko-podravska županija na čelu sa županom Igorom Androvićem i dožupanima Marijom Klementom i Darkom Žužakom koji su prilikom prošlotjednog posjeta izrazili zadovoljstvo predstavljenim projektom koji se u suradnji s Hrvatskim cestama planira realizirati tijekom sljedeće godine.

Osim semaforizacije središta Čačinaca, planirano je postavljanje i semafora s radarom ispred Osnovne škole čime će se značajno pospješiti sigurnost svih sudionika u prometu, a u ovom slučaju, posebno onih najmlađih. Uz navedene lokacije na koje će se postaviti semafori, do kraja godine bi na području Virovitičko-podravske županije zbog sigurnosti u prometu, prevencije i kontrole brzine, trebalo biti postavljeno ukupno 10 fiksnih nadzornih kamera od kojih će jedna biti smještena upravo u Čačincima u Glavnoj ulici. (www.cacinci.hr, foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content