Strukovnoj školi Virovitica odobren projekt „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, nakon provedenog natječajnog postupka i odabira projekata, donijelo je Odluku o financiranju projekata u okviru poziva ”Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”.

Među 21 odabranih projekata je i projekt „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“ kojeg je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoje Virovitičko-podravske županije u suradnji sa Strukovnom školom Virovitica i Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije. Projekt je dobio visokih 98,5 posto bodova i u stopostotnom iznosu će biti financiran bespovratnim EU sredstvima, u iznosu od 1.412.696,22 kuna.

Nositelj projekta je Strukovna škola Virovitica s 8 partnera: 7 srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije i Virovitičko-podravska županija koja je ujedno i osnivač srednjih škola. Ovim će projektom odgojno-obrazovni djelatnici, stručnim usavršavanjem nadograditi svoja znanja iz područja financijske i digitalne pismenosti te pružati izravnu podršku učenicima. Kroz projektnu aktivnost Provedba izvannastavnih aktivnosti iz područja financijske i digitalne pismenosti kroz neposredan rad s učenicima izravno će se doprinijeti razvoju ključnih kompetencija učenika srednjih škola. Projektne aktivnosti omogućuju učenicima da stječu naviku štednje, osmisle, predlažu i provode kampanju podizanja svijesti u svojoj školi, susjedstvu i široj zajednici.

Virovitičko-podravska županija kao prijavitelj ili u svojstvu partnera redovito se prijavljuje na natječaje koji su financirani iz EU fondova i time podiže kvalitetu obrazovanja, a zahvaljujući provedenim EU projektima u školama na području županije podignut je odgojno-obrazovni standard. (icv.hr, vpz.hr, ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content