Tribina “Povezanost nasilja u obitelji i alkoholizma” : Alkohol je okidač za nasilje

U povodu Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održana je javna tribina na temu “Povezanost nasilja u obitelji i alkoholizma”. Tribinu su organizirali Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije, Zajednica žena “Katarina Zrinski” Virovitica i SOS Virovitica. O nasilju u obitelji, posebice nad ženama, osim organizatora, sudjelovali su i predstavnici policije i pravosuđa te Centra za socijalnu skrb.

U kakvom su odnosu nasilje i alkohol govorile su predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova VPŽ i predsjednica Udruge SOS, Desa Kolesarić, zamjenica virovitičkog gradonačelnika i predsjednica zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Virovitica, Vlasta Honjek-Golinac, ravnateljica Centra za socijalnu skrb, Marija Bajan–Prokl, viša sudska savjetnica na Prekršajnom sudu Virovitica, Jasminka Lovretić, djelatnica PU Virovitičko-podravske, policijska službenica PU virovitičko-podravske, Mirjana Horvat, snježana Paripović-Gut iz Udruge SOS i predsjednica Gradskog vijeća Virovitice, Lahorka Weiss.

– Alkoholizam nije uzrok već je okidač za nasilje. U 90 posto slučajeva žrtve su žene, dok je broj muškaraca koji trpe nasilje od žena vrlo mali. Što se tiče postotaka, naša županija se ne razlikuje osobito u odnosu na podatke na razini države. Nasilje je sve brutalnije, a povećan je i broj ubojstava. Stoga u prevenciji obiteljskog nasilja trebaju sudjelovati svi segmenti društva – istaknula je Desa Kolesarić.

(www.icv.hr, ml)

[g-gallery gid=”434042″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content