Udruzi Veranda odobren projekt Info centar Virovitica

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijelilo je Udruzi za pomoć mladima „Veranda“ financijska sredstva za provedbu projekta Info-centar za mlade Virovitica, na razdoblje od 1. 11. 2017. do 31. 10. 2018. godine. U projektnim aktivnostima predviđeno je zapošljavanje 2 mlade osobe, stručna osoba i administrator, rad s volonterima, psihološka pomoć mladima, promotivne kampanje, suradnja s institucijama, edukativne radionice, informiranje mladih te interna evaluacija projekta.

Cilj je projekta doprinijeti razvoju sustava informiranja i savjetovanja mladih, odnosno na lokalnoj i županijskoj razini podići razinu informiranosti mladih o njihovim pravima i mogućnostima te o programima koji im se nude u lokalnoj zajednici, ali i šire. Informiranje mladih temelji se na prioritetnim područjima informiranja mladih donesenim i usustavljenim u Nacionalnom programu za mlade (2014.-2017.): obrazovanje i informatizacija, zapošljavanje i poduzetništvo, socijalna politika, zdravstvena zaštita i reproduktivno zdravlje, aktivno sudjelovanje mladih u društvu, kultura mladih i slobodno vrijeme, mobilnost, informiranje i savjetovanje.

Kroz projekt Info-centar za mlade Virovitica mladi se mogu koristiti sljedećim uslugama:

– razgovarati s djelatnicima Info-centra

– besplatno se koristiti računalom, printerom, internetom, informativnom i edukativnom literaturom

– sudjelovati na radionicama, kao i sudjelovati putem online ankete u izboru tema radionica koje ih zanimaju

– informirati se o radu pojedinih organizacija u lokalnoj zajednici te se uključiti u njihove aktivnosti

– razgovarati i potražiti savjet od psihologa (dolaskom u prostor Info-centra ili online – putem prijavnih obrazaca na službenoj web-stranici)

– posjećivati našu web i facebook stranicu

– pretplatiti se na naš newsletter te tako uvijek biti u tijeku s događanjima, bez žaljenja za propuštenim prilikama

– kontaktirati nas putem e-maila: [email protected]

– “U 2017. godini Veranda je ostvarila čak 7 projekata iz državnog i lokalnog proračuna od kojih je za 2 projekta realizacija i u 2018. godini, te smo na taj način već sad osigurali sredstva za rad udruge do kraja 2018. godine. Info centar Virovitica biti će uspješnica udruge, a u tijeku je i priprema projekta u partnerstvu za natječaj Eu fonda, također za 2018. godinu.”. (www.icv.hr, Veranda)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content