Virovitica grad znanja: Uz šetnicu Centra kulture postavljena “Zvučna zrcala”

Temeljem Javnog poziva Hrvatske turističke zajednice za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2017. godini, drugu godinu za redom Turističkoj zajednici grada Virovitice odobren je projekt “Virovitički park znanosti“. Nakon što je prošle godine postavljena „Glazbena ograda“, ove je godine odobrenim sredstvima financirano je postavljanje eksponata “Zvučnih zrcala” uz šetnicu pored Centra kulture. Šaptom izrečene riječi u žarištu jednog “Zvučnog zrcala” čuju se u drugom, udaljenom 20 metara. Funkcija ovog eksponata u povijesti je korištena u mehanizmima komunikacije na daljinu. “Zvučna zrcala” predstavljaju fizikalni fenomen, a sam eksponat pruža atraktivan i iznenađujući efekt.

Inače, “Park znanosti” je autorski projekt Luke Vevereca koji je zamišljen s ciljem da se javne površine oplemene interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama. Sadržaj Parka čine eksponati, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije.

VIROVITICA – “GRAD ZNANJA”

– Kao društvo koje teži ka efikasnom, održivom i uspješnom razvoju, svjesni smo da životni standard u velikoj mjeri određuju znanja i inovacije. Tako i Grad Virovitica u suradnji s Turističkom zajednicom te uz financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice, ulaže u promociju znanja i znanosti te tako potiče interes svih dobnih skupina prema učenju i istraživanju. A eksponati Parka znanosti čine Viroviticu gradom u kojem je učenje zabava! – istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Katarina Đurđević.

Novu atrakciju u našem gradu pohvalila je i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac koja je kazala kako je ovo još jedan od primjera ulaganja u mladost i obrazovanje istaknuvši kako se nada da će se projekt „Virovitički park znanosti“ nastaviti i u budućnosti. (vt.hr, foto: Matija R.)

MG 2207 MG 2203 MG 2201 MG 2196 MG 2193 MG 2186 MG 2185 MG 2184

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content