Zavod za javno zdravstvo započinje s novim projektom u području prevencije i suzbijanja ovisnosti

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti 2017. godine Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije započinje provedbu aktivnosti u novom preventivnom projektu nakon što je projekt prihvaćen u natječajnom postupku koji je raspisalo Ministarstvo zdravstva.

Projekt koji će se pod nazivom „Zajedno snažniji u borbi protiv ovisnosti“ provoditi u Virovitičko-podravskoj županiji tijekom 2017. i 2018. godine osmišljen je u ovome Zavodu, a ima za glavni cilj osnaživanje unutarnjih kapaciteta dionika za učinkovitu međusektorsku suradnju u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji.

Nakon što su prethodnim projektom postignuti željeni učinci osnaživanja međusektorske suradnje u području prevencije i suzbijanja ovisnosti među dionicima u Virovitičko-podravskoj županiji kroz izradu protokola međusektorske suradnje u Virovitičko-podravskoj županiji, ovim će se novim projektom osnažiti unutarnji kapaciteti dionika međusektorske suradnje kroz ciljanu edukaciju, produbljivanje suradnje i učenje na primjerima dobre prakse kako bi bili spremni uhvatiti se u koštac s izazovima prevencije i suzbijanja ovisnosti.

Zavod za javno zdravstvo prijavitelj je ovoga projekta i nositelj većine aktivnosti, partner je Udruženje klubova liječenih alkoholičara Slatina, a suradnici su sve važne instutucije i nadležna tijela koja se u našoj županiji bave prevencijom ili suzbijanjem ovisnosti (škole, sudovi, zdravstvo, policija, socijalna skrb, udruge…).

Višegodišnji kvalitetan rad stručnjaka iz Virovitičko-podravske županije kroz ovaj će projekt biti dostupan i izvan granica naše županije pa vjerujemo da će koristi od toga imati još veći broj korisnika nego do sada. (www.icv.hr, sb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content