FOTO: Palača Pejačević obasuta radošću – zasjala i treća adventska svijeća

Iako su mnogi zaboravili, svaka od četiri svijeće na adventskom vijencu bez kojeg je blagdansko vrijeme uoči Božića nezamislivo, ima svoje značenje. Uz prvu svijeću nade, te svijeću mira, večeras je upaljena i treća, pretposljednja adventska svjetlost – radost.

MG 6069Brojne posjetitelje zabavili su Zbor Glazbene škole Jan Vlašimsky, virovitičke mažoretkinje te Ohio Band. Za božićnu radost, u sklopu manifestacije „Prosinac u gradu“, treće adventske nedjelje zaslužna je i tvrtka Hrvatski duhani, koja slavi velikih 60 godina postojanja. Vođeni slavljeničkim duhom, ova uspješna tvrtka, svim građanima grada Virovitice, ali i okolice, darovala je glazbeni poklon.

MG 6123Natali Dizdar, uistinu je prava glazbena poslastica. Palačom Pejačević odjekivale su pop note ove zadranke. Brojni posjetitelji uživali su u hitovima “Zamijenit ću te gorim”, “Stranac”, “Ne daj” ili “Grijeh”…

MG 6151Posjetitelji su i ovu nedjelju iskoristili vrijeme za druženje, uživanje u kuhanom vinu i zimskoj hrani. Oni najmlađi su pak čekali u redovima za kokice, šećernu vatu i neizostavne fritule. Mnogi su trenutke radosti obilježili i fotografijom.  (www.icv.hr, rp, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”437072″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content