Kreativna udruga Unikat otvorila “Kreativnu čaroliju” u virovitičkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici

Kreativna udruga “Unikat” u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica otvorila je izložbu pod nazivom “Kreativna čarolija”. U sklopu izložbe, koja se održava u okviru manifestacije “Prosinac u gradu”, predstavljeni su projekti Udruge “Virovitička priča” i “Bakina škrinjica” .

Projektom „Bakina škrinjica“ udruga je udahnula novi život izradi već zaboravljenog tradicijskog nakita, podsjetila na kulturnu baštinu naše županije i upoznala mlađi naraštaj s tradicijskim običajima našeg kraja. Projekt je omogućila gradska tvrtka Virkom. Nakit iz Bakine škrinjice na otvorenju izložbe kratkim performansom prezentirale su članice Kulturno umjetničkog centra Virovitica.

IMG 7680 Medium

„Virovitička priča“ još je jedan projekt koji zorno prikazuje maštu i inovativnost ovih kreativaca. Na različitim uporabnim predmetima, poput okvira za slike, vješalica, ogledala, platnenih vrećica i slično, prikazali su vizure Virovitice. Učinili su to kroz prepoznatljive građevine, trenutno crkvu sv. Roka i dvorac Pejačević, a uskoro će suvenire krasiti i druge stare građevine našega grada. Projekt je financirala gradska tvrtka Poslovni park Virovitica.

IMG 7628 Medium

Izložene radove ovih kreativaca možete vidjeti tokom cijelog prosinca u virovitičkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici.

(www.icv.hr; M. Lukačić)

[g-gallery gid=”435924″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content