Odobren projekt opremanja i nabave multimedijske opreme za Interpretacijski centar Petar Preradović

Tvrtka DRAFT d.o.o. izradila je uspješnu prijavu za projekt ”Opremanje i nabava multimedijske opreme Interpretacijskog centra Petra Preradovića” za raspisani natječaj Ministarstva Turizma. Nositelj projekta je Općina Pitomača, a sredstva su odobrena putem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini za poticanje konkurentnosti hrvatskog turizma uz afirmaciju Hrvatske kao jedne od vodećih međunarodnih turističkih destinacija.

Projektom ”Opremanje i nabava multimedijske opreme Interpretacijskog centra Petra Preradovića” osigurati će se multimedijska oprema i sustavi potrebni za suvremeni i moderni postav koji će kronološki i prema rasporedu soba tematski predstaviti pjesnikov život i djelovanje, a posjetiteljima pružiti uvid te mogućnost proučavanja i pregled kompletnog opusa Petra Preradovića na nov i interaktivan način korištenjem tehničke opreme (interaktivni monitori, audio-vizualna rješenja, projektori, info pultovi, i sl.). Opremanjem centra, uz stalni postav namijenjen svim posjetiteljima, stvoriti će se uvjeti za održavanje manifestacija i događanja (književne večeri, večer poezije, festivali), kojima će se oživjeti djelo Petra Preradovića putem glazbe, scenske umjetnosti te povijesti (Ilirski pokret, Vojna krajina, Austro-Ugarska).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 512.520,00 kn, a od navedenog iznosa, Ministarstvo turizma projekt će sufinancirati sa 80%, odnosno sa 427.100,00kn, dok će Općina Pitomača predviđene aktivnosti sufinancirati s preostalim udjelom u iznosu od 85.420,00kn, tj. sa 20%.

Sufinanciranjem projekata javne turističke infrastrukture, Ministarstvo turizma nastoji potaknuti stvaranje nove atrakcijske osnove i ravnomjernije prostorne distribucija potražnje, kao i utjecati na generiranje novih motiva dolaska te na rast turističke potrošnje, čime se Interpretacijski centar Petra Preradovića u Grabrovnici u potpunosti uklapa u Program razvoja turističke infrastrukture tu u smjernice i strateške planove Ministarstva turizma.

(www.pitomača.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content