Prvenstvo Hrvatske u karateu: Matija Relić i Sara Malčec prvaci Hrvatske

Na prvenstvu za kadete, juniore i seniore u Zagrebu iz karate kluba Virovitica nastupili su:

U disciplini Kata u kadetskom uzrastu predstavnik karate kluba Virovitica bio je Matija Relić, koji je pobijedio u svim mečevima pa je tako postao novi prvak Hrvatske. Matija je nastupio i u juniorskom uzrastu u kojem je također bio vrlo dobar pa je zaustavljen tek u finalu, nakon čega osvaja drugo mjesto i srebro.

U juniorskoj konkurenciji nastupila je još i Sara Malčec koja je također najuspješnija u kategoriji i nakon svih pobjeda staje na pobjednički tron kao Prvakinja Hrvatske u uzrastu juniorki. Sara je nastupila i u uzrastu seniorki pa je i u tom uzrastu bila uspješna i osvojila je treće mjesto i brončanu medalju.

U seniorskom uzrastu u muškoj konkurenciji nastupio je i Maks Luka Šenjug koji u eliminacijama gubi od dosadašnjeg prvaka, dok u repasažu pobjeđuje ostale mečeve i tako osvaja treće mjesto i brončanu medalju.

U ekipnom dijelu nastupili su kadetska ekipa Virovitičkih karatista u sastavu: Pavle Radenić, Mihael Štefović, Filip Kafka i Luka Kafka. Kadetska ekipa je bila dobra, no nije se moglo protiv sudačkog zbora koji nije bio baš objektivan pa se kadetska ekipa ne uspijeva domoći jednog od plasmana.

U seniorskom uzrastu nastupila je ženska ekipa u sastavu Monika Bubnjić, Laura Pokupić i Erika Čižmar koje nisu bile dovoljno borbene da se uspiju izboriti za jedan od plasmana.
Luka Vreš je osvojio drugo mjesto do 32 kilograma.

Treća mjesta zauzeli su Tea Ivanović u kategoriji – 32 kilograma i Fran Kozjak u kategoriji +32 kilograma.

Karate klub Virovitica bio je najuspješniji klub na prvenstvu s osvojena dva prva, jednim drugim i dva treća mjesta u pojedinačnoj, te ekipnim petim i sedmim mjestom. (www.icv.hr, mš)

PH 3 PH 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content