Na Prvenstvu VPŽ košarkašice ŽKK Virovitice i Mladosti iz Čačinaca još jednom dokazali da se ovdje igra najbolja košarka u najmlađim uzrastima u Slavoniji

U odličnoj organizaciji i prijateljskom duhu u Sportskoj športskoj dvorani Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Čačincima održana je završnica Županijskog prvenstva za djevojke. Završnica je odigrana u čak četiri kategorije i to Z-9, Z-11, Z-14 i Z-17 čime se mogu pohvaliti tek rijetki timski sportovi u Virovitičko-podravskoj županiji. Bodreni zdušnim navijanjem brojnih gledatelja mlade košarkašice su pokazale da neće biti čudo ukoliko neke od njih jednog dana zaigraju i u prvoligaškim ekipama pa i u reprezentativnim selekcijama.

Z-9 ŽKK Virovitica I- ŽKK Virovitica II 20:20

Utakmica ove dvije selekcije odigrana je dan ranije u Virovitici pred velikim brojem gledatelja koji su sa velikom dozom simpatija i osmjeha dočekali nastup najmlađih igračica. No osim simpatije bilo je tu i zavidnog košarkaškog umijeća. Bilo bi nepošteno bilo koga izdvojiti no treba istaknuti da su se gotovo sve djevojčice upisale u strijelce za što su svaki puta bile nagrađene ogromnim veseljem gledatelja, a rezultat je bio u drugom planu te se nakon neriješenih 20:20 nisu igrali produžeci.

ZKK Virovitica: Alisa Lovreković, Nika Gverič, Margareta Cenger, Monika Požežanac Sabolić, Nikolina Hetzel, Petra Brajković, Dorotea Blažičević, Mia Jerbić, Lucija Petras, Mia Milković, Nika Miljak Petra Grbac, Ema Kovačević i Lucija Kovačević

Z-14 ŽKK Virovitica-KK Mladost Čačinci 41:30

Nakon početnih nekoliko napada i uslijed velike neizvjesnosti uskoro je zavladala prava navijačka atmosfera. Brzina, borbenost i odlična kontrola lopte bilo je ono što je posebno imponiralo kod oba sastava. Virovitičanke je predvodila Nika Kozlinger sa 18 postignutih koševa, a tik uz bok bile su joj sestra Lea sa 9 postignutih koševa, kapetanica Mia Deskar koja je uz 5 koševa odigrala i nekoliko odličnih asistencija te sestre „Frozen“ (Lana i Lucija Cindrić) 4 odnosno 3 koša i Manuela Pejić sa učinkom od 2 postignuta koša i nekoliko ključnih skokova. Igračice Mladosti, koje su u šahu do pred sam kraj držale Virovitičanke predvodila je Goluska, a osobito su se svidjele Jelenčić i Grubišić.

ŽKK Virovitica: Ištvanović, Majetić, Ivačić, Kozlinger N. 18, Baković, Cindrić Lu. 3. Mrmoš, Deskar M. 5, Marjanović, Cindrić La. 4, Pejić 2, Kozlinger L. 9, Kurjnčić. Trener R. Fritz

KK Mladost Čačinci: Grubišić 4, Krsnik 2, Goluska L., Takač 2, Mačković, Goluska M. 9, Bolešić 2, Kolenko 2, Jelenčić 5, Mečenero 2. Trener Jerbić L.

Z-11 ŽKK Virovitica-KK Mladost Čačinci 28:13

Već na startu vidjelo se da su Virovitičanke u ovoj kategoriji izraziti favoriti. Tako je početna petorka Marta Leda Kalaš, Hana Deskar, Martina Sabo, Lara Ganić i Nika Pavelić (koja je odigrala utakmicu koju neće tako brzo zaboraviti) napravila na startu razliku koju su do kraja uspjele održati. Nika Pavelić uz 10 postignutih koševa upisala je i 7 skokova što ju je promoviralo u prvu igračicu utakmice, dok su je odlično pratile organizatorica Hana Deskar sa 6 koševa i Marta Leda Kalaš koja je uz postignute koševe upisala i 3 prekrasne asistencije. Treću četvrtinu obilježila je Dora Lakota Kovač kako sa 4 postignuta koša, ali i svojom borbenošću i zalaganjem, ali i odličan obrambeni učinak Gabrijele Pavlović, Bojane Vračarić, Elle Ladović i Korine Bosnić.

Koševe su postigle i Lara Ganić i Lea Božičević, a pravo oduševljenje u publici zavladalo je kada su Martina Sabo, Emily Vračarić i Ena Vidović postigle svoje prve službene koševe. Odlične role odigrale su i osmogodišnje Alisa Lovreković, Nika Gverić i Margareta Cenger. Djevojke iz Čačinaca predvodila je odlična G. Behin sa 7 postignutih koševa dok su se u strijelce upisale i Krmpotić, D. Behin, Rebli i Bušljeta i pokazale da se za budućnost ženske košarke u Čačincima ne treba brinuti.

ŽKK Virovitica – Vidović 2, Ladović,, Cenger, Vračarić E, Sabo, Kalaš, Bosnić, Gverić, Pavlović, Božičević, Kovač, Deskar, Lovreković, Vračarić B., Pavelić, Ganić.

KK Mladost Čačinci; Cahun E., Cahun G., Kolačko, Krsnik, Knežević, Kovačić, Behin D 2., Behin G 7, Rebli 1, Bušljeta 1, Krmpotić 2, Kajtazi, Lukić, Krolo.

Z-17 ŽKK Virovitica-KK Mladost Čačinci 56:44

U kategoriji Z-17 viđena je najzanimljivija košarkaška predstava. Utakmica u kojoj je do izražaja došao sav košarkaški talent košarkašica iz Virovitice i Čačinaca. Utakmici koja je cijelim tijekom obilovala neizvjesnošću šuterski su se kod Virovitičanki istaknule tri djevojke koje su upisale dvostruki broj koševa (Šiljković 14, Grbac 13 i Vargović 12), a svakako treba spomenuti 10 skokova i koš Ive Nater te organizatorske sposobnosti Anite Tršek. U strijelce su se upisale i Lucija Ivanac te Manuela Pejić. Iako poražene epitet najbolje igračice cijelog prvenstva svakako zaslužuje Ines Vidović iz Mladosti koja je uz 23 postignuta koša predvodila igru gostiju. Sve pohvale idu i Nives Svečak i Anđelić dok se brojnim skokovima i košarkaškim predispozicijama istaknula i Maruvić koja, ukoliko nastavi dobro raditi, može uhvatiti lijepu košarkašku karijeru.

ŽKK Virovitica: Tršek 6, Grbac 13, Đaković, Cindrić Lu., Ivanac 5, Cindrić La., Šiljković 14, Vargović 12, Deskar M., Mikulić, Nater 2, Pejić, Kovač 2. Trener Fritz R.

KK Mladost Čačinci: Kolenko, Krsnik 1, Kajtazi 2, Maruvić 2, Mačković, Goluska, Svečak 9, Anđelić 6, Jelenčić 1, Barač, Vidović 23. Trener Jerbić L.  (www.icv.hr, rc)

[g-gallery gid=”436201″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content