Studenti Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici posjetili RIMAC AUTOMOBILI d.o.o.

Studenti Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici održali su terensku nastavu u tvornici RIMAC AUTOMOBILI d.o.o. Sveta Nedjelja. Terenskoj nastavi su prisustvovali studenti 2., 4. i 5. godine smjerova, Poduzetništvo, i Menadžment malih i srednjih poduzeća, pod vodstvom profesora mr.sc. Damira Ribića.

Studenti su se upoznali za nastankom i razvojem tvrtke RIMAC d.o.o., te načinom poslovanja tvrtke koja je ove godine zauzela 10 mjesto među najbrže rastućim tvrtkama srednje Europe, sa godišnjim rastom od nevjerojatnih 1059%.

Studenti su upoznati sa specifičnostima nastanka i razvoja tvrtke koja danas broji oko 250 zaposlenih, a dokapitalizacijom od 29 mil. EUR tijekom 2017. godine, taj broj namjeravaju povećati do 1000. Prigodom posjeta otvorena je mogućnost prijave za obavljanje stručne prakse u društvu RASCO d.o.o., te će se onim najboljima pružiti prilika za zapošljavanje i rad u ovoj respektabilnoj kompaniji. Ovo je još jedan korak naprijed u povezivanju Visoke škole sa gospodarstvom u neposrednom okruženju, te doprinos ostanku mladih ljudi u Hrvatskoj nakon završetka svog školovanja.

Posjeti ovakvim tvrtkama u sklopu terenske nastave, veoma su značajan faktor pri edukaciji budućih poduzetnika, jer im se na direktan način prenose iskustva i daju savjeti kako i na koji način uspjeti u poslovnom svijetu, te kako se nositi sa sve većom konkurencijom u globalnim uvjetima poslovanja.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content