Zamjenik direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić podržao strateški projekt “Aglomeracija Virovitica” te “Akumulaciju Miletinac”

U službenom posjetu Gradu Virovitici boravio je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić sa suradnicima koji je tom prilikom održao sastanak s gradonačelnikom Ivicom Kirinom i njegovim zamjenikom Damirom Marenićem. Tom prilikom potvrđena je dosadašnja odlična suradnja, a govorilo se i o budućim projektima Hrvatskih voda na području grada. Najznačajniji od njih su svakako Ođenica I i Ođenica II te izgradnja kolektorskog sustava za odvodnju oborinskih voda koji će biti uklopljeni u jedan veliki strateški dokument pod nazivom Aglomeracija Virovitica. Kroz ovaj strateški projekt iskoristio bi se i turistički potencijal rijeke Ođenice, odnosno uredilo bi se cijelo korito Ođenice, izgradile pješačke i biciklističke staze, uredili pješački mostovi i park…

Na sastanku je riječi bilo i o projektiranju akumulacije Miletinac koja se nalazi na spoju između virovitičkog prigradskog naselja Jasenaš te Dijakovca, naselja u sastavu Grubišnog Polja.
Projektima poput akumulacije Miletinac vraćamo život u ove krajeve s obzirom na to da se ona nalazi na području koje prometno nije dobro pokriveno. Time stvaramo preduvjete za razvoj gospodarstva i poljoprivrede, ali i turizma, osobito cikloturizma, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić podržao je projekte koje Grad planira pohvalivši gradonačelnika Kirina i njegove suradnike zbog entuzijazma s kojim rade na novim projektima.
Evidentno je da ovaj grad postaje ozbiljno poslovno središte, mjesto ugodnog života te meka za investitore s obzirom na olakšice koje im pruža. Mogu reći da je Virovitica nadrasla probleme s kojima se u globalu nosi Slavonija, istaknuo je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content