Završna konferencija projekta Energetske obnove OŠ Eugena Kumičića Slatina

U utorak 5. prosinca, s početkom od 9,00 sati, u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini, održat će se završna konferencija projekta ”Energetska obnova OŠ Eugena Kumičića Slatina”.

Virovitičko-podravska županija je u suradnji s VIDRA-om, Razvojnom agencijom prijavila projekt „Energetska obnova osnovne škole Eugena Kumičića, Slatina“ na poziv Europskog fonda za regionalni razvoj „ Pilot projekt Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“.
Ukupna vrijednost projekta iznosila je 3.268.085,91 kn, a prihvatljivi troškovi su bili 3.022.460,94 kuna.

Bespovratna EU sredstva su 2.720.214,85 kn, od čega udio Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 30%, odnosno 906.738,28 kn te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 60%, odnosno 1.813.473,57 kuna. Virovitičko-podravska županija sudjeluje s iznosom od 10%.

Zgrada Osnovne škole Eugena Kumičića danas je potpuno obnovljena. Projekt energetske obnove obuhvaćao je zamjenu vanjske stolarije, te je postavljena toplinska izolacija vanjskih zidova i podova prema negrijanom prostoru. Zamijenjena je i postojeća rasvjeta s rasvjetom veće učinkovitosti (LED rasvjetom). U sklopu projekta osigurana je provedba energetskog pregleda zgrade i izrađen je Energetski certifikat. (www.vpz.hr)

logo 002 vidljivost

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content