Baka Kata Jung iz Virovitice proslavila 100. rođendan

Katarina Jung, koju cijeli život obitelj zove Mila, proslavila je u nedjelju u krugu najbližih stoti rođendan. Simpatična i draga slavljenica poželjela je svima zdravlje te da dožive njene godine. Uz sina Luku te kćeri Ružicu i Anicu najljepše želje Kati su izrazili i četvero unučadi, šest praunučadi i šest šukununučadi koji su na ovaj važan rođendan stigli iz svih krajeva Hrvatske.

– Nikada mi u životu nije bilo teško, a najveća su mi radost moja djeca i cijela obitelj – poručila je slavljenica, inače rođena i odrasla u Slankamenu, a koja je s obitelji u Viroviticu došla za vrijeme Domovinskog rata.

Baka Katarina pravo je iznenađenje za svakog sugovornika – unatoč stoljeću iza sebe hitro hodi po stepenicama, održava svoju sobu besprijekorno čistom i drži monopol nad pranjem vlastitog rublja. Iako slabije čuje, uz pomoć naočala čita duhovnu literaturu, ali i prospekte trgovačkih lanaca. Voli serije i sport, a najdraži su joj, kaže, umjetničko klizanje i košarka.

Cijelu priču o jednoj od najstarijih stanovnica Virovitice pročitajte u novom broju Virovitičkog lista. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content