FOTO: Održana komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima u Brusniku i Pakracu

Na spomen-obilježju u Brusniku u organizaciji Grada Virovitice i u suradnji s Koordinacijom braniteljskih udruga Virovitica održan je komemorativni skup za dvanaestoricu pripadnika 127. brigade Hrvatske vojske Virovitica koji su stradali prilikom oslobađanja tog sela od velikosrpskog okupatora 29. prosinca 1991. godine. Vinko Belobrk, Milan Škrilac, Denis Resner, Miroslav Zec, Ivan Žeravica, Slavko Vrbančić, Željko Goričanac, Nenad Oblučar, Željko Maligec, Željko Somljačan, Miroslav Petrović i Tihomir Mihelić ostat će zauvijek u srcima rodbine prijatelja i suboraca, a još su uvijek svježa i sjećanja na to poglavlje iz Domovinskog rata.

MG 7587

Izaslanstva Virovitičko-podravske županije na čelu sa zamjenikom župana Darkom Žužakom, Grada Virovitice predvođenih zamjenicima gradonačelnika Vlastom Honjek-Golinac i Damirom Marenićem, te braniteljskih udruga i ostalih građana odala su počast i kod spomen-ploče poginulim bojovnicima Borisu Raletiću, Željku Ljuni, Zvonimiru Grošu, Zdenku Saboliću, Radetu Nikovu, Stipi Markoviću i Zvonku Kovačiću te petorici poginulih policajaca na spomen-obilježju u Ulici Kalvarija u Pakracu Damiru Babuku, Damiru Salopeku, Slavku Jagarincu, Darku Strugaru i Željku Pemperu.

MG 7603

Nazočne su tom prigodom na to poglavlje slavne hrvatske povijesti podsjetili predsjednik HVIDRA-e RH, saborski zastupnik Josip Đakić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić i predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Virovitice Zvonko Kožnjak. (www.icv.hr, bs, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”438670″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content