Grad Virovitica osigurao 85.533 kune za sufinanciranje rada hitne medicinske pomoći

Kako bi se osiguralo da pacijenti imaju kontinuiranu, učinkovitu i jednako dostupnu zdravstvenu zaštitu, kolegij gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina usvojio je na svojoj 16. sjednici Odluku o sufinanciranju rada hitne medicinske pomoći za razdoblje 2018. godine. Ove godine u Proračunu je za ovu namjenu osigurano 85.535 kuna, što je 7.000 kuna više nego prošle godine.

Važno je napomenuti da se sukladno objavljenoj Izmjeni Mreže hitne medicinske pomoći za područje Virovitičko-podravske županije, za područje Grada Orahovice i Općine Pitomača mijenja organizacijski oblik hitne medicinske pomoći tako da se ukida dežurstvo te se ustrojavaju po tri Tima 1 i dva Tima 2 u svakoj ispostavi. Zavod za hitnu medicinu ima s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje ugovorene timove hitne medicinske pomoći za područje gradova Virovitica i Slatina, ugovorenu pripravnost za područje Općine Voćin, a po objavljenoj Izmjeni hitne medicine, sada ima ugovorene timove i za područje Grada Orahovice i Općine Pitomača.

Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alena Bjelice, ovo je već treća godina kako Grad sufinancira rad hitne medicine, odnosno pomaže pri organizaciji Mreže hitne medicinske pomoći na području Virovitičko-podravske županije.

Cilj je da građani, kako na području grada, tako i županije, imaju jednaku dostupnost hitnoj medicinskoj pomoći. U praksi bi to značilo da kada jedan tim hitne medicinske pomoći ode na teren izvan područja grada Virovitice, ujedno bude osiguran drugi tim koji će izaći na teren ako zatreba pomoć nekome s područja Virovitice, rekao je Alen Bjelica. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content