Izložba malih životinja postala prepoznatljiv virovitički brend: Posjećenost odlična i ove godine…

I ove je godine bio velik odaziv izlagača i posjetitelja na virovitičku Izložbu malih životinja. Tijekom tri dana pogledalo ju je oko 2500 posjetitelja, a najveća posjećenost bila je u nedjelju kada je izložba bila i prodajnog karaktera.
Oko 180 izlagača ove se godine predstavilo sa svojim životinjama te trudom i radom koji se proteže na cijelu godinu. Bilo je izloženo 1780 životinja koje je ocjenjivalo 16 međunarodnih sudaca. Svojim eksponatima, s njih oko 120, posebno se istaknula Udruga golubara “Zadarski golub roler” iz Zadra koje su suci ocijenili kao 4 Šampiona izložbe u 4 boje, 2 Europska majstora uzgoja i Šampiona Europe.
– Imamo puno pasmina, ali najviše se posvećujemo zadarskom prevrtaču koji je naš proizvod i koji je u svijetu jedinstven – istaknuo je predsjednik zadarske udruge Ivica Matković.

rsz img 20180121 140547

No, što je sve iza tih nagrada, koliko truda i rada je uloženo?
– Cijela godina se mora posvetiti životinji. Konkretno kod golubova pažnja se posvećuje kod ishrane, higijene, tretira ih se protiv svih nametnika na periju, cijepimo ih protiv Newcastelske bolesti, trihomonijaze, salmonele, klamidije i sve to moramo predočiti kako bi se životinja mogla izložiti – rekao je Ivica Matković, ističući da se moraju brinuti za svako pero goluba, kao i njegovu pigmentaciju te kljun i noge kako bi golub bio vrhunski.

MG 7942

Ovom izložbom završen je ciklus obilježavanja 40 godina uspješnog rada Udruge uzgajivača malih životinja “Golub” iz Virovitice, obljetnica koju je Udruga, budući da je osnovana 1977. godine, trebala obilježiti prošle godine, ali nažalost nisu zbog pojave ptičje gripe pa su se zbog toga pokazali i dokazali na ovogodišnjoj izložbi. Udruga nastavlja s uspješnim radom, a uskoro počinju i s pripremama za sljedeću izložbu.
– Za mjesec dana kreću pripreme za još jednu ozbiljnu manifestaciju. Naime, Udruga uzgajivača malih životinja „Golub“ Virovitica iduće izložbene sezone, vjerojatno će to biti siječanj 2019. godine, organizator je 26. državne izložbe malih životinja Republike Hrvatske gdje se također očekuje dobra posjećenost i velik broj izlagača s područja cijele Republike Hrvatske i oko 2500 životinja – rekao je predsjednik Udruge Željko Šerepac, koji se nada da će se ta izložba održati u novom prostoru kako im je i obećano.

MG 7885

(www.icv.hr, Ž. Đaković; Foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”439378″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content