Mađarska potvrdila sudjelovanje na Viroexpu 2018.

Károly Robert Scherczer voditelj Ureda za ekonomske odnose Veleposlanstva Mađarske u Hrvatskoj, potvrdio je izaslanstvu 23. „Viroexpo-a“, sudjelovanje Mađarske na 23. „Viroexpo-u“ međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati u Virovitici, 23. – 25. veljače 2018.god.

U izaslanstvu 23. „Viroexpo-a“ bili su članovi Organizacijskog odbora sajma: Darko Žužak – zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Milan Vanđura – direktor HGK – Županijske komore Virovitica i Bojan Mijok – direktor sajma Viroexpo d.o.o.

Mađarska sudjeluje na Viroexpo-u od 2001.god., a 2004.god. i 2015. god. je bila zemlja partner.

Hrvatska gospodarska komora– Županijska komora Virovitica ima potpisane Sporazume o suradnji i izuzetno dinamičnu suradnju s Trgovačko-industrijskom komorom županije Somogy iz Kaposvara i Poduzetničkim centrima županije Baranja u Pecs i Uredom u Barcsu, te Uredom za ekonomske odnose Veleposlanstva Mađarske u Hrvatskoj, temeljem kojih se potiče promocija gospodarstva, a u cilju jačanja međusobne gospodarske suradnje.

Na bazi reciprociteta gospodarstvo Virovitičko-podravske županije predstavlja se u kontinuitetu na sajmovima u Barcsu, Kaposvaru, Pecs i Szentlorincu, a mađarsko gospodarstvo, odnosno županije Somogy i Baranja i gradovi Barcs, Kaposvar, Pečuh i Szentlorinc, redovito se predstavljaju na sajmu Viroexpo u Virovitici.

Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Mađarske, u 2016. god. iznosila je 135,7 mil.kn, od čega je izvoz županijskog gospodarstva u Mađarsku iznosio 86,6 mil.kn, a uveženo je iz Mađarske roba u vrijednosti od 49,1 mil.kn, te je u vanjskotrgovinskoj razmjeni Virovitičko-podravske županije s Mađarskom ostvaren suficit u iznosu od 37,5 mil.kn. (hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content