Milanovac će dobiti nove pješačke i biciklističke staze i parkirna mjesta

Upravni odjel za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice izdao je građevinsku dozvolu za Rekonstrukciju nerazvrstanih cesta naselja Milanovac – Ulica 30. svibnja i Vinogradski put. Zahvat obuhvaća izgradnju pješačkih i biciklističkih staza, rekonstrukciju parkirališta, sanaciju oštećenja asfaltnog zastora kolnika te izvedbu oborinske kanalizacije.

Na kolniku u navedenim ulicama prisutna su razna oštećenja te uglavnom nisu izgrađene pješačke staze ili su u jako lošem stanju i neadekvatne širine, osim na zapadnom dijelu Ulice 30. svibnja od raskrižja s Ulicom Zbora narodne garde do župne crkve, gdje je nedavno izvedena nova pješačka staza.

Rekonstrukcija Ulice 30. svibnja (od raskrižja s Ul. Sv. Trojstva – Ul. Sv. Križa – Ul. Zbora narodne nagrde do Mjesnog doma Milanovac) odnosi se na nove pješačke staze i biciklističke staze, dok će se na dionici od mjesnog doma do IV. odvojka rekonstruirati postojeće parkiralište za osobna vozila te izgraditi nova pješačka staza. Ispred Mjesnog doma uredit će se kompletno parkiralište s novim parkirnim mjestom, dok će u ulici Vinogradski put biti uređena nova pješačka staza. (virovitica.hr, foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content