Niža cijena komunalne naknade tvrtkama i obrtima registriranim na području grada – zahtjevi se podnose do 31. ožujka

U skladu s nedavno usvojenom Izmjenom i dopunom, u Program olakšica i poticaja razvoja gospodarstva grada Virovitice od nove godine su uključene sve tvrtke registrirane na području grada, a ne više nužno samo one u poduzetničkim zonama. U skladu s Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnoj naknadi, tvrtkama ili obrtima registriranim na području Virovitice, koji zapošljavaju više od 30 osoba te uz zadržavanje istog broja zaposlenih tijekom subvencionirane godine, odobrit će se smanjenje obveze plaćanja komunalne naknade za 50 posto tijekom cijele godine.

Kako bi ostvarili subvenciju za tekuću godinu, obveznici plaćanja dužni su najkasnije do 31. ožujka podnijeti pismeni zahtjev u Grad Viroviticu.

Sukladno Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnoj naknadi, osim gospodarstvenika olakšice će imati i investitori koji su izvršili kapitalna ulaganja u turističku infrastrukturu. Njima će se, na vlastiti zahtjev, odobriti smanjenje plaćanja komunalne naknade i to:

  • u 60 % iznosu u prvoj godini ulaganja u turističku infrastrukturu
  • u 40 % iznosu u drugoj godini ulaganja u turističku infrastrukturu
  • u 20 % iznosu u trećoj godini ulaganja u turističku infrastrukturu.

Po podnesenom pismenom zahtjevu, nadležni Upravni odjel donijet će rješenje o oslobađanju od obveze plaćanja komunalne naknade za predmetnu godinu. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content