Nova interventna oprema orahovačkim vatrogascima

Dobrovoljno vatrogasno društvo “Orahovica” održalo je svoju redovnu Skupštinu, pretposljednjeg dana 2017. godine. Izvješće o radu u ime predsjednika, podnio je djelatnik i zamjenik zapovjednika u Društvu, Darko Šramek iz kojeg je vidljiva iznimna aktivnost članova u svim segmentima društvene zajednice, a kako je naglasio Šramek intervencija svih tipova je u 2017. bilo, ali na sreću iznimno malo. Program rada također je predstavio Darko Šramek te kao jedan od glavnih ciljeva naglasio izgradnju novog vatrogasnog doma.

O izgradnji je nakon izvješće dodatno pojašnjenje dao predsjednik Mato Orina:
-Dugi niz godina već želimo novi vatrogasni dom i prije nekoliko godina krenuli smo s tim projektom. Kupljeno je i uređeno zemljište, riješena većina potrebne dokumentacije i sada rješavamo pitanje sponzorstva za gradnju. Partnera smo pronašli u Gradu Orahovici s kojim smo dogovorili suradnju na način da oni izgrade novi vatrogasni dom, a mi im damo na korištenje zgradu postojećeg doma u kojem Grad ima suvlasništvo od 25 posto, a ostalo pripada DVD-u. Dakle, sustav ključ za ključ. Obje strane su zadovoljne dogovorom i nadam se kako ćemo u ovoj godini napraviti ogromne korake po tom pitanju. – rekao je Orina, a njegove riječi potvrdio je i dogradonačelnik Orahovice Dalibor Fofonjka pohvalivši društvo na iznimnoj aktivnosti i požrtvovnosti.

Na kraju Skupštine zapovjednik Robert Orina podijelio je novu interventnu opremu operativcima društva:
-Vlada RH donirala je sredstva našem društvu temeljem sudjelovanja naših članova na gašenju požara u priobalju u ljeto 2017. godine te je Upravni odbor donio jednoglasnu odluku da se ista utroše u kupnju nove interventne opreme, točnije čizama i kaciga. Iskoristili smo ovu prigodu da opremu podijelimo našim operativcima koja će ih znatno štititi u budućim intervencijama. – zaključio je Orina.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content