Opća bolnica Virovitica opremljena s 58 novih bolesničkih kreveta i noćnih ormarića

Ulaganjem Virovitičko-podravske županije i Opće bolnice Virovitica, ova zdravstvena institucija kojoj je osnivač županija, opremljena je s 58 novih bolesničkih kreveta i noćnih ormarića.
– Najviše je opremljena Kirurgija I. s 25 kreveta. Njih 14 ih je na završilo na kardiologiji, deset na Odjelu za ginekologiju i porodništvo, po tri na pedijatriji, gastroenterologiji i endokrinologiji. Ukupna investicija iznosila je oko milijun kuna – podcrtala je ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček, koja ju uz, između ostalih, svoju zamjenicu dr. Editu Smiljanić, predsjednicu Upravnog vijeća OB Virovitica Jasnu Abramović i virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, obišla navedene odjele gdje se nalaze novi kreveti i ormarići.

Inače, na nekim od odjela, značajnijih ulaganja nije bilo od 1973. godine, a neki od kreveta bili su gotovo iz tog razdoblja što jasno govori o nužnosti nove opreme kako bi zdravstvena usluga za sve stanovnike Virovitičko-podravske županije, ali i susjednih županija, koji dolaze u VTC bolnicu, bila bolja. Najavljena su i nova ulaganja, kao i energetska obnova zgrada Opće bolnice Virovitica.

Inače, ove godine kreće i gradnja nove dnevne bolnice uz opremanje pet operacijskih sala za što je osigurano 50 milijuna kuna bespovratnih kuna. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content