Policija informirala mlade o opasnostima i posljedicama komentara i “lajkova”

Što je nasilje na internetu, kako se od njega zaštititi, kako nasilje spriječiti i prijaviti, bile su okosnice predavanja “U mreži informacijsko-komunikacijske tehnologije” koje su učenicima u Strukovnoj školi u Virovitici danas (petak) održali Darko Ćorković, policijski službenik Odjela prevencije PU osječko-baranjske, nositelj preventivnog projekta “Sigurnost i zaštita djece na internetu” i Dražen Huzjak, policijski službenik za preventivne programe iz PU virovitičko-podravske.

Mladima su govorili o osobnoj odgovornosti koju snose objavama i komentarima na društvenim mrežama, posljedicama takvih aktivnosti na internetu te ih pozvali da svaki slučaj zlostavljanja putem interneta odmah prijave nadležnima.

– Nastojali smo srednjoškolcima ukazati da korištenje društvenih mreža ima osobne, obiteljske i profesionalne posljedice. Objavljivanje bilo kakvih fotografija, komentara i slično može utjecati kasnije na njihovu karijeru ili život. Na primjer, na temelju negativnog komentara koji su u školi nekome uputili putem društvenih mreža budući poslodavci i godinama kasnije mogu donositi mišljenje jesu li ti pojedinci podobni za rad u javnoj službi – objasnio je D. Ćorković.

Tko su zlostavljači na netu i kako se sa školskih hodnika svađa preselila na internet, što o tome misle djeca i mladi, a što stručnjaci, pročitajte u novom broju Virovitičkog lista.

(www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content