Sara Marija Lovrenović nakon završetka Medicinskog fakulteta namjerava se vratiti u Viroviticu

Prije 13 godina Sara Marija Lovrenović postala je “mala županica” Virovitičko-podravske županije. Tada kao učenica 5. razreda OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice do te je titule došla na temelju pokazanog znanja iz osnovnoškolskog gradiva kao najbolja sudionica iz naše županije u HTV-ovoj emisiji “Učilica”, te zajedno s još 20 kolega i kolegica iz ostalih županija sudjelovala u radu Dječjeg sabora i posjetu Hrvatskom državnom saboru.
Danas, 13 godina kasnije, Sara Marija Lovrenović je studentica 5. godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu i kazala nam je što za nju znači stipendija Virovitičko-podravske županije:

– Studentima svaka kuna dobro dođe, posebno nama koji studiramo medicinu jer nemamo baš previše vremena da bismo radili nešto „sa strane“, sve nam se svodi na predavanje i učenje. Što dalje? Nakon što završim 6. godinu, vjerujem da mi slijedi stažiranje pa specijalizacija. Povratak kući? Iako nisam napravila buduće planove, namjeravam se vratiti i raditi u Virovitici – zaključila je Sara Marija Lovrenović. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content