Sve škole na području VPŽ imat će interaktivne učionice, ovogodišnji domaćin „Zbogom školo do jeseni“ Glazbena škola Jan Vlašimsky

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održan je kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola na kojem je nazočne ravnatelje pozdravio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i njegov zamjenik Marijo Klement, a uz nazočnost pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesne Šerepac. Na kolegiju je direktor nakladničke kuće Alfa, Miro Petric sa suradnicima, predstavio interaktivnu učionicu MozaBook koja će se u iduća tri mjeseca, u eksperimentalnoj fazi, koristiti u školama na području Virovitičko-podravske županije.

Riječ je o softveru „MozaBook“ kao temeljnim proizvodom, koja ima sve digitalne obrazovne sadržaje i alate za nastavu, a koji hrvatskim učenicima pruža mogućnost da u sklopu redovnoga školskoga obrazovanja steknu znanja i vještine na način koji do sada nisu imali priliku – vizualizacijom, simulacijom i interakcijom. Riječ je o u potpunosti digitalnim udžbenicima koji se sastoje od baze kojoj je temelj tiskani udžbenik, i nadogradnje u obliku slojeva s digitalnim sadržajima. Tako učitelj može zorno djeci predočiti procese poput mehanizma strojeva, unutrašnjosti računala ili ljudskog tijela, prirodne procese.

Istodobno je definirano da će ovogodišnji domaćin manifestacije „Zbogom školo do jeseni“ biti Glazbena škola Jan Vlašimsky, a kao datum održavanja, ponuđen je 8. lipanj. (www.vpz.hr)