FOTO: Čačinačke dječje maškare oduševile idejama i nastupima

U organizaciji Turističke zajednice općine Čačincii Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, u sportskoj dvorani u Čačincima održane su tradicionalne čačinačke dječje maškare. Maskirali su se svi od vrtića do učitelja i ravnateljice, a kao i uvijek velikom pokladnom društvu pridružili su se najmlađi mještani Čačinaca, oni koji još ne idu niti u vrtić.

Na početku programa načelnik općine Čačinci Mirko Mališ predao je ključeve Općine maškarama:

– Od danas vladaju maškare i ja im želim puno sreće u radu. Naravno da je općina kao i uvijek podržala ovu manifestaciju i prelijepo je vidjeti svu ovu djecu koja uživaju i zabavljaju se. – rekao je načelnik Mališ.

Sve maske predstavile su se punoj čačinačkoj dvorani svojim točkama, a nastupe je pratilo stručno povjerenstvo u sastavu učiteljice Marija Katalinić i Biljana Farkaš, potom Ana Herceg iz Ureda TZ Čačinci, Marijana Seleši predsjednica Vijeća roditelja učenika osnovne škole te Marta Bušljeta učenica sedmog razreda, predsjednica Vijeća učenika:

-Najbolja pojedinačna maska je Duh, drugo mjesto pripalo je Calimeru, a treće vještici. U konkunreciji grupnih maski najbolja je bila maska Kvočka i pilići, drugo mjesto pripalo je Muffinima dok je treće mjesto osvojila maska Spužva bobići. Najuspješniji su nagrađeni prigodnim poklonima, a uz pomoć Općine i naših sponzora nagradili smo najmlađe sudionike, polaznike Dječjeg vrtića i one najmlađe koji još ne idu u vrtić. Na kraju programa održano je je i malo plesno natjecanje te ples srca, a pobjednici su također dobili prigodne poklone. Hvala svoj djeci, učiteljima i roditeljima koji su si dali ogroman trud u cijeloj ovoj maškaranoj,čačinačkoj bajci. – rekla je Ana Herceg iz Ureda TZ Čačinci. Cijeli program začinili su sjajn plesačica i plesna animatorica iz Slatine Maša Vukovski koja je i vodila plesna natjecanja i ples srca te njen veliki medo glavna atrakcija plesnog podija. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”442423″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content