FOTO: Prvo ovosezonsko skijanje i sanjkanje na slatinskom Tomincu

Dan bez oborina i temperatura ispod nule zamrznule su snijeg na slatinskom skijalištu Tominac na radost ljubitelja skijanja, bordanja i sanjkanja.

Iako se dnevna temperatura u nedjelju nije penjala iznad -5 stupnjeva Celzijevih, popodnevno zubato sunce izmamilo je iz toplih domova slatinske ljubitelje zimskih aktivnosti na Tominac. Vućnica je stavljena u funkciju, nedavno nabavljen radni stroj za ravnanje snijega ”ratrak” obavio je svoj posao i tako su svi koji su pohodili skijalište mogli uživati u prvom ovosezonskom skijanju, bordanju i sanjkanju.

– Meteorolozi su za ovaj cijeli tjedan najavili niske temperature i još pokoju pahulju snijega, što će nam omogućiti uživanje u zimskim aktivnostima u tjednu pred nama, a nadamo se i za vikend. Staza za skijaše i sanjkaše je spremna, tako da će svi koji dođu na ovo naše skijalište udaljeno samo 2,5 kilometra od grada moći uživati u zimskim radostima – rekli su nam iz Skijaškog kluba Slatina čiji članovi vrijedno rade na održavaju staze. (www.icv.hr, df)