Hrabrom Antoniju iz Nove Bukovice da bi prohodao potrebna je i vaša pomoć…

blank

Antonio Varga učenik je učenik trećega razreda OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica. Predivan je dječak, uvijek nasmijan i spreman na razgovor. Najviše ipak voli pričati na engleskom jeziku. Uporan je i optimističan.

Antonio ima cerebralnu paralizu i vezan je za invalidska kolica. Nema šetnji s prijateljima u parku, loptanja, nogometnih utakmica u kojima bi mogao sudjelovati ravnopravno sa svojim vršnjacima.

Iznad svega, želi prohodati!

Zajedno ćemo se potruditi da se to i ostvari, zar ne?

Mogućnost da naš Antonio prohoda i priliku za upoznavanje novog načina života pruža mu Poliklinika Glavić iz Zagreba. Radi se o poliklinici za neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koja uz pomoć napredne tehnologije robotske neurorehabilitacije, točnije Antonio Vrobota Lokomata omogućuje uspostavu motorne funkcije u nogama. Uređaj se sastoji od egzoskeletnog robota, sprava za hodanje i ortoza koje su prilagodljive odraslim pacijentima i djeci poviše pet godina. Između ostaloga, rad na uređaju na interaktivan način potiče pacijenta da određenu vrstu pokreta napravi što više puta kako bi se omogućio njegov oporavak. Do sada je Poliklinika postigla odlične rezultate na ovom području te upravo oni nude jedinu mogućnost Antonijevog oporavka.
Budući da se radi o privatnoj klinici, HZZO ne sudjeluje u pokrivanju troškova. Kako bi Antonio prohodao i dobio šansu za igru s vršnjacima, potrebno mu je minimalno 12 tjedana terapija čija ukupna cijena prema preliminarnim izračunima iznosi 126.000 kuna.

Kako bi se pomoglo hrabrom Antoniju OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica škola je organizirala dobrovoljnu akciju, a svi podaci mogu se pronaći na njihovoj službenoj stranici.

(www.icv.hr, lž)