Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten“ započela s prikupljanjem podataka o OPG-ima

Djelatnici Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ 5. veljače započeli su s prikupljanjem podataka o poljoprivrednim gospodarstvima s područja grada Virovitice i općina Lukač, Gradina, Suhopolje, Špišić Bukovica i Pitomača. Podaci dobiveni analizom Upitnika za poljoprivredna gospodarstva koristit će se isključivo u svrhu izrade baze potencijalnih prijavitelja na mjere iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. godine.

IMG 0818 Custom

Prva provedba upitnika s predstavnicima poljoprivrednih gospodarstva održana je za općinu Lukač.
– Zadovoljni smo odazivom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su pristupili izradi baze podataka kako bi naša lokalna akcijska grupa u punom smislu zaživjela i počela s provođenjem natječaja. Došlo je vrijeme da i naši poljoprivrednici počnu koristiti financijska sredstva Europske unije koja su im na raspolaganju. Stoga očekujem što prije raspisivanje natječaja, prvenstveno natječaj za mjeru 6.3. koja se odnosi na OPG-ove, a nakon toga i za mjeru 7.4. koja se odnosi direktno na jedinice lokalnih samouprava. Ta baza podataka bit će vrlo važna nakon donošenja Zakona o dodjeli državnog poljoprivrednog zemljišta. Kao dio tima kreatora zakona, osobno ću se pobrinuti za organizaciju okruglog stola na kojemu naše OPG-ove želimo pripremiti za javljanje na natječaj za dodjelu zemljišta – kazao nam je načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić.

Provedba upitnika 6. veljače od 9 do 12 sati održat će se u općinskoj vijećnici Gradine za predstavnike poljoprivrednih gospodarstava te općine.

(www.icv.hr, zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content