MP Product: bave se ljekovitim biljem, cijelu proizvodnju otkupljuje im Martin Bauer Grupa, a njihova kamilica nalazi se u čajevima marke Lipton

Kažu da “svako veliko putovanje počinje malim korakom”. Upravo tako razmišljaju u malenoj tvrtki MP Product, vlasnika Mate Pekića iz Otrovanca, koji je svoje poduzetničko putovanje odlučio razvijati u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije.

Jedan od onih koji su u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije prepoznali je i MP Product, malena firma koja je u „nastajanju“, čiji vlasnik, Mato Pekić je prepoznao potencijale Poduzetničkog inkubatora i smjestio svoj proizvodni pogon u Poduzetničku zonu u Virovitici.

Prvotno se bavio samo s uslužnom preradom ljekovitog bilja. No ubrzo je krenuo i s otkupom i proizvodnjom. Cijela proizvodnja MP Producta završava u Njemačkoj. Otkupljuje ju Martin Bauer grupa. Ekološka kamilica koja zadovoljava sve ekološke norme s područja Virovitičko-podravske županije, nalazi se, između ostalog i u čajevima marke Lipton.

U ovoj firmi razdvajaju cvijet i herbu. Od cvijeta se radi ulje, a od herbe čajevi. S radom u MP Productu, već devet mjeseci zadovoljna je i djelatnica Saška Bušetinčan.

mp product 5

– I danas veliki proizvođači ljekovitog bilja, nekada su krenuli malenim početnim koracima. Poduzetnički inkubator nam je velika pomoć u poslovanju, posebno kada ste na početku. Stoga puno hvala i Virovitičko-podravskoj županiji i Poduzetničkom inkubatoru i direktoru Bojanu Mijoku, jer ovo je putokaz kako pomoći malom poduzetniku dok on ne „stasa“ i stane na vlastite noge – podcrtali su u MP Productu.

Nedavno ih je, u sklopu posjete Poduzetničkom inkubatoru VPŽ, posjetila delegacija Virovitičko-podravske županije i HGK ŽK Virovitica sa zamjenikom župana Darkom Žužakom i direktorom Milanom Vanđurom, kao i veleposlanik Republike Albanije u RH, ILir Melo.

Jedni od onih koji su ovdje počeli, a danas su „na svojim nogama“ je i Plava tvornica. Prva koja je došla u Poduzetnički inkubator VPŽ, koja je tamo i nadalje. Riječ je o IT tvrtki, koja uglavnom radi s inozemstvom, a samo prošle godine, odradili su i dva velika domaća projekta – mobilne aplikacije za Plitvička jezera i indeks.hr.

Inače, Poduzetnički inkubator u Virovitici neće biti „poduzetnički otok“ ovakvih ideja. Naime, Virovitičko-podravskoj županiji je prošao veliki europski projekt Mreže poduzetničkih inkubatora, pa će se ove godine, poduzetnički inkubatori graditi u Slatini, Orahovici i Pitomači. Ukupna vrijednost ovog projekta je 28 milijuna kuna, no onu opipljiviju prednost ovih projekata, koja će malim poduzetnicima biti „vjetar u leđa“, predstavlja upravo priča kakvu nude u MP Productu i svima onima kojima je Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije bio tek prvi korak u poduzetničkom životu

Poduzetnički inkubator jedan je od najvrjednijih projekata Virovitičko-podravske županije odobren od strane Europske unije. Vrijednost projekta „e-ncubator s i bez zidova“, u sklopu kojeg je i sagrađen poduzetnički inkubator, bila je 960.215,89 eura ili 7,2 milijuna kuna, od kojih je Europska unija omogućila bespovratnih 719.777,83 eura. Virovitičko-podravska županija kao nositelj sudjelovala je sa 221.137,72 eura, a projektni partner VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije pridodala je 19.300,34 eura.

To su taksativni podaci vezani za Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije, koji je otvoren 2013. godine, čiji je prvi direktor bio današnji župan, Igor Andrović. Virovitičko-podravska županija je kroz sufinanciranje boravka i pomoć u onim prvim poduzetničkim koracima, napravila najveću uslugu svakom onom poduzetniku početniku. Omogućila mu je „poduzetnički razvoj“, usluge i ideje, savjete, toliko potrebne, od prvih dana poslovanja. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content