Održana edukacijska radionica Pilot projekta Knjige na mreži

blank

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održana je edukacijska radionica Pilot-projekta Knjige na mreži. Radi se o projektu koji je prihvaćen od strane Ministarstva kulture RH kao razvojni projekt u knjižničarskoj struci i kao takav kreće u provedbu.

Cilj projekta KNJIGE NA MREŽI je da osigura što bolju i učinkovitiju prohodnost, a time i iskoristivost knjiga koje ni krive ni dužne skupljaju prašinu po brojnim policama, kutijama ili spremištima, daleko od očiju onih kojima je namijenjena. U tu svrhu Projekt, preko svoje mrežne stranice pruža mogućnost ovoj vrsti knjiga da budu još jednom u „prvom planu“, da budu nuđene, tražene i poželjne.

Na edukaciji su sudjelovali knjižničari školskih i narodnih knjižnica Virovitičko-podravske županije. Ovim projektom Gradska knjižnica i čitaonica u Virovitici uključila se u sustav koji će se kroz 2018. godinu testno provoditi kroz Metelwinov knjižnični program koji je inkorporiran u preko 1200 knjižnica u Hrvatskoj od čega je preko 100 narodnih knjižnica, 48 visokoškolskih, 800 školskih i 184 specijalne knjižnice.
Projekt je predstavio Goran Pavlović, ravnatelj Općinske narodne knjižnice Drenovci.

(www.icv.hr, rf)