Održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije

Pod predsjedanjem Dese Kolesarić danas je održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije na kojoj je usvojen Plan rada za 2018. godinu.

– Povjerenstvo u ovoj godini planira kroz medijsko istupanje što više zagovarati ravnopravnost spolova kao nešto vrlo važno i korisno u životu, da jednaki broj žena i muškaraca sudjeluje u svim segmentima društvenog i javnog života. Osim toga, uključit ćemo se i u obilježavanje značajnih datuma, Međunarodnog dana žena, Svjetskog dana poduzetnica, Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama – o dijelu planova rada rekla je Desa Kolesarić.

Prema odluci Županijske skupštine od 17. listopada 2017. godine, Povjerenstvo je osnovano u sastavu Desa Kolesarić – predsjednica, Sanja Kirin – dopredsjednica te članice Ivia Lovreković, Vlasta Honjek-Golinac, Elvira Grabić, Mandica Baloban i Jasna Per-Kožnjak, a budući da je Povjerenstvo radno savjetodavno tijelo Županijske skupštine i kao takvo zalaže se za stvaranje jednakih mogućnosti za žene i muškarce u svim segmentima društva, dogovoreno je da se Županijskoj skupštini predloži uključivanje još dva muška člana, predstavnici iz poslovnog sektora i kulture, za dodatne članove Povjerenstva. (www.icv.hr, zc)

IMG 1355 Custom IMG 1354 Custom IMG 1353 Custom IMG 1350 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content