Vijećnici HDZ-a Orahovica: Trebamo se svi odreći svojih naknada

Na 4. sjednici Gradskog vijeća grada Orahovice održanoj 31.01.2018. godine, pod točkom 5. Prijedlog Odluke o naknadama članovima Gradskog vijeća grada Orahovice i članovima radnih tijela Gradskog vijeća grada Orahovice nije izglasan. Sedam glasova vladajuće koalicije koji su bili za izglasavanje naknada, a sedam glasova protiv izglasavanja (5 vijećnika HDZ-a, 1 glas gđica Ivančica Grgić, 1 glas g. Juraj Fofonjka).

Prijedlog 5 vijećnika HDZ-a, nezavisne vijećnice gđice Ivančice Grgić, te vijećnika Stranke umirovljenika g. Juraja Fofonjke je da se SVI (a ne samo oni koji to žele) vijećnici odreknu svojih naknada u korist neke plemenite svrhe (pomoć socijalno ugroženim stanovnicima, umirovljenicima i si.).

U obraćanju građanima 01.02.2018. u 13.00 sati na programu Radio Orahovice, gradonačelnica Ana-Marija Petin iznijela je podatak da vijećnici HDZ-a žele da se naknada isplaćuje kako se i do sada isplaćivala, što nije istina. Vijećnici HDZ-a ne žele da se isplata naknada nastavi isplaćivati kao do sada, već žele zajedno sa vijećnicima gđicom Ivančicom Grgić i g. Jurajem Fofonjkom da se SVI vijećnici odreknu svojih naknada u koristit neke plemenita svrhe.

Sam čin odricanja od naknada nazvan je populističkim od strane gradonačelnice Ana-Marije Petin i vijećnice Lane Jurkin, i skupljanjem jeftinih političkih bodova, te da se naknade odrekne tko želi, ali vijećnici vladajuće koalicije neće.

Vijećnike HDZ-a zanima, od kada odricanje otprilike 100.000,00 kuna godišnje u korist ljudi u potrebi može biti populističko? Zar je pomoć socijalno ugroženim sugrađanima, stipendiranje studenata ili učenika populizam ili stvarna potreba?

Iz svega navedenog je jasno vidljivo tko se ne želi odreći naknade u korist građana kojima su potrebna sredstva. (hdz orahovica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content