Prvi sastanak predstojnika Ureda državne uprave slavonskih županija

Na poziv predstojnice Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji Kate Kovačević, održan je prvi sastanak predstojnika Ureda državne uprave slavonskih županija, na koji su se odazvali Sanja Bošnjak, predstojnica UDU u Virovitičko-podravskoj, Olivera Baričević, predstojnica UDU u Požeško-slavonskoj, Mario Banožić, predstojnik UDU u Vukovarsko-srijemskoj i Petar Antunović, predstojnik UDU u Brodsko-posavskoj županiji.
Tema sastanka bila je upoznavanje sa politikom i projektima Vlade Republike Hrvatske, učinkovito vođenje UDU od strane novoizabranih predstojnika i pri tome slijediti ciljeve i planove svih resornih ministarstava poglavito Ministarstva uprave Republike Hrvatske.
Cilj nam je stvoriti modernu i učinkovitu državnu upravu u županijama, na usluzi prvenstveno svim našim građanima a onda i jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i svim njihovim ustanovama.
Ministar Kuščević u programu Ministarstva uprave postavio je 4 ključna cilja: digitalizacija, decentralizacija, racionalizacija, te učinkovitost i kvaliteta javne uprave.
Pred nama je odgovoran zadatak usmjeravati rad svojih ureda upravo u tom smjeru uz ponuđene alate Ministarstva uprave Republike Hrvatske kao i ostalih ministarstava, složni su slavonski predstojnici.

(www.icv.hr, Foto: DK, tekst Facebook Sanja Bošnjak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content